Ege Başarının formülünü verdiler

Başarının formülünü verdiler

15.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu’nun düzenlediği ‘Çıraklar Ustalara Soruyor’ etkinliğinde, bir GSM şirketinin eski CEO’su ve yatırımcı Süreyya Ciliv ile İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener, tecrübelerini gençlere aktardı.

Başarının formülünü verdiler

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu’nun düzenlediği ‘Çıraklar Ustalara Soruyor’ etkinliğinde, bir GSM şirketinin eski CEO’su ve yatırımcı Süreyya Ciliv ile İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener, tecrübelerini gençlere aktardı. Özgener ve Ciliv; kendine güvenmenin, cesaretli olmanın, öğrenme heyecanını hayat boyu sürdürmenin ve çok çalışmanın, başarının formülünü oluşturduğunu belirtti.
Akıllı olmak yetmiyor
Zorlukların problem çözmeyi öğreten birer fırsat olarak görülmesi gerektiğini dile getiren Ciliv, “En akıllı olmakla uğraşmayın, devamlı öğrenmeye ve bilgi sahibi olmaya odaklanın. İş dünyasında hiçbir şey, takım oyunu olmadan olmuyor. Ben, ‘Akıllıyım’ diyen kişilerin yerine hep çalışanları tercih ettim, haklı da çıktım. Hangi işi yapıyorsanız, öncelikle onu sahiplenin. Sevdiğiniz, odaklandığınız konuda derin bilgi sahibi olmaya çalışın. Hiçbir işi küçümsemeyin, birinci işinizde başarılı olacaksınız ki diğer işlerde de başarılı olabilin” dedi. “İçimdeki heyecanı, öğrenme tutkusunu hiç kaybetmedim” sözleriyle öğrencilere seslenen Özgener ise, şöyle konuştu:
‘Motivasyonum gençler’
“Ulaşılan noktayı, hiçbir zaman son olarak görmemek, yeni arayışları sürdürmek gerekli. Aksi halde insan, zamanla hantallaşmaya başlar. Yeni başarı öyküsü yaratmanın heyecanı, her zaman bambaşka oluyor. O şevki içinde hisseden başarılı da olur. Benim için en büyük mutluluk ve heyecan ise, gençlere katkı sağlayabilmek ve onların yolunu açacak projeleri yapabilmek. Benim en büyük motivasyonum bu düşüncelerden geliyor.”