Ege Başkan Çerçioğlu hayatlara dokunuyor

Başkan Çerçioğlu hayatlara dokunuyor

08.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Otizmlilere yönelik örnek çalışmalara imza atan Aydın Büyükşehir, şimdi de otizm üzerinde olumlu etkisi bilinen ancak ailelere maddi yük bindiren yüzme derslerini ücretsiz veriyor

Başkan Çerçioğlu hayatlara dokunuyor

Otizmli bireylerin hayat standartlarını yükseltmek için yaptığı çalışmalarla Türkiye’ye örnek olan Aydın Büyükşehir Belediyesi, bir çalışmaya daha imza atıyor.
Büyükşehir Belediyesi, otizm üzerinde oldukça olumlu etkileri olan yüzme eğitimi vermeye başladı. Ücretsiz olarak düzenlenen yüzme kursuyla otizmli gençler hem yüzme öğreniyor hem de kendileri için çok önemli olan el-ayak ve vücut koordinasyonu konusunda kendilerini geliştiriyor. 

Haberin Devamı

Bu imkan çok değerli

Yüzme kursunun Büyükşehir Belediyesi’nin eğitmenleri tarafından kişiye özel verildiğini belirten Aydın Otizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Adnan Özdemir “Bu eğitim hem çocukların gelişimi açısından hem de ailelerin maddi yetersizlikler içerisinde bu eğitime ulaşabilmeleri açısından o kadar değerli ki… Böyle bir imkânın sunulmuş olması, özellikle de bu imkâna ulaşamayacak ailelerimizin çocuklarımızın yararlanıyor olması çok değerli. Özlem Başkan özel çocuklarımızın tümünün annesi olduğunu bu kursu da düzenleyerek gösteriyor” dedi.

Çocuk gelişim merkezleri ilk mezunlarını uğurladı

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin çocuk gelişim merkezleri ilk mezunlarını verdi. Şirin Baloncuklar Çocuk Gelişim Merkezi’ne devam eden 6 yaş grubu çocuklar kep attı. Şükran Güngör-Yıldız Kenter Kültür Merkezi ve Tiyatro Salonu’nda düzenlenen törende çocuklar hem eğlendi hem de velilerini gururlandırdı. Eğitimlerinin ilk adımlarını başarıyla bitiren çocuklar, geçen yıl boyunca öğrendiklerini de sergileme fırsatı buldu. 
Her yaştan çocuğa ve gence eğitimde fırsat eşitliği vermeye devam edeceklerini söyleyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, çocukları geleceğe hazırlamaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Başkan Çerçioğlu hayatlara dokunuyor

Aydınlılar Tekstil Park’ı çok sevdi

Tarihi değeri ve doğal güzelliği ile Aydın’ın ayrılmaz bir parçası olan Aydın Tekstil, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun hizmet odaklı belediyecilik anlayışı doğrultusunda önce kamulaştırıldı ve sonrasında yapılan çalışmalarla yenilenerek halkın nefes alacağı bir ortak kullanım alanına dönüştürüldü. Aydınlıların uğrak noktası haline gelen Aydın Tekstil Park, sunduğu yaşam alanlarıyla çok sevildi. Başkan Çerçioğlu’nun adeta bir cennet yarattığını belirten aileler ve yaz tatiline giren gençler, şu ifadeleri kullandı:
“Ulaşım çok kolay ve sabahtan geliyoruz akşam olunca eve dönmek istemiyoruz. Doğayla iç içe, çocuklar ve spor yapanlar için son derece güvenli ve konforlu bir alan yaratılmış. Burada yaşanan değişim şaşırtıcı. Harabeden vatandaşın nefes alacağı bir yere dönüşmüş.”

Haberin Devamı

‘Minnettarız’

Çocuklarındaki gelişimden oldukça memnun olan aileler de, normalde kendileri için büyük maddi yük olan özel yüzme kursunu ücretsiz sağladığı için Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür etti. Velilerden Emel Torun, “Otizmin tek çaresi eğitim. Spor çocuklarımız için çok önemli” dedi. Nazik Tuncer ise, “Otizmin tedavisi tamamen maddi güç ile alakalı. Daha öncesinde sadece kelimeler söylerken yüzmeyle birlikte cümle kurmaya başladı” dedi. Ayşe Ergün de, “En büyük isteğim çocuklarımın kendi kendilerine yetebilir hale gelmeleri” ifadelerini kullandı.