Ege Başkanlar Muğla ve İzmir’de buluşuyor

Başkanlar Muğla ve İzmir’de buluşuyor

20.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 20-21 Mart günleri arasında alanlarında uzman isimlerle ‘Büyükşehir Belediye Başkanları Buluşması’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Başkanlar Muğla ve  İzmir’de buluşuyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 20-21 Mart günleri arasında alanlarında uzman isimlerle ‘Büyükşehir Belediye Başkanları Buluşması’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Dünyanın ve Türkiye’nin bir numaralı gündem maddesi pandemi konusunda Prof. Dr. Kayıhan Pala, yine öngörüleri ile deprem konusunda ülkemizin yakından tanıdığı Prof. Dr. Naci Görür ve turizm konusunda çok tecrübeli bir isim olan TÜROFED eski başkanı Osman Ayık, toplantıya konuk olacak.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Karşılıklı konuşarak, ortak akıl, bilimsel yöntemler ve en önemlisi de işbirliği ile birçok soruna çözüm bulunacağına inanıyoruz. Türkiye’nin birlikte olmaya, sevgi, hoşgörü diline ve en önemlisi umuda ihtiyacı var” dedi. Ülkemizin su gündemi 22-23 Martgünlerine CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı’nın katılımıyla İzmir’de tartışılacak.
Su yönetimine yönelik başlıkların ele alınacağı ‘Kentlerde Sürdürülebilir Su Politikaları Zirvesi’nde, CHP’li başkanlar, su, kuraklık ve iklim değişikliği ile ilgili bir manifesto açıklayacak. Zirvenin ev sahibi İzmir Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer, iklim krizinin ağır sonuçlarını da dikkate alarak Türkiye’nin suyunu daha iyi yönetmek üzere bir araya geleceklerini belirterek, “Böylelikle, bu topraklardaki geleceğimizi, hepimiz, çocuklarımız ve doğamız için güvence altına almayı hedefliyoruz” diye açıkladı.