Ege Bataklıktan kurtulup hayata tutunacaklar

Bataklıktan kurtulup hayata tutunacaklar

12.12.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Vali Hasan Şıldak, Balıkesir’de uyuşturucu bağımlısı çocuk ve gençleri ‘Umuda kapı açıyorum, hayata tutunuyorum’ projesiyle kalıcı iş sahibi yapıp, topluma geri kazandıracaklarını kaydetti

Bataklıktan kurtulup  hayata tutunacaklar

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, son yıllarda özellikle gençler arasında giderek artan uyuşturucu kullanımına karşı başlattıkları ‘Umuda kapı açıyorum, hayata tutunuyorum’ projesini Milliyet Ege’ye anlattı. Uyuşturucu bataklığının gençleri çekmeye, yutmaya devam ettiğini kaydeden Şıldak, “Biz bu projeyle olayın polisiye, suç boyutunun dışında toplumsal boyutuna da el atılması gerektiğini düşünüyoruz.
Pek çok kuruluşumuz bu gençlerimizle ilgileniyor. Bu illete maalesef yakalanmış, bağımlı düzeye gelmiş olan insanlarımızın tedavi ve rehabilitasyonlarıyla ilgili başta sağlık kuruluşlarımız ve Yeşilay güzel çalışmalar yapıyor ama bu çalışmaların pek çoğu sonuçsuz kalıyor. Çünkü tedaviden sonra o gençlerin takibini yapamıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Sevgi çemberi

Bu projeyle gençlerin iradesiyle ‘Ben uyuşturucudan, bağımlı olmaktan kurtulmak istiyorum’ dedikten sonra işe başladıklarını anlatan Vali Şıldak, “Onların mahremiyeti ve gizliliğine son derece dikkat etmek suretiyle başvuruları Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kurduğumuz ‘Uyuşturucu ile Mücadele Birimi’nde topluyoruz.
Burada işin uzmanları, hekimler, psikologlar, sosyal hizmet uzmanlarımız var. Genci alıyoruz, orada artık bize teslim olmuş oluyor. Diyor ki ‘Ben her türlü tedavi rehabilitasyon sürecinde sizinle birlikte yürüyeceğim, size güven duyuyorum.’ Bizde onu ve ailesini kucaklıyoruz” diye konuştu.
Vali Şıldak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hayata tutunmak demek, hayatında bir takım bataklığa saplanmış bu insanların hayatında değişim yaşatabilmek demektir. Bu değişimi iki aşamalı yaşatacağız.
Tedavi ve rehabilitasyondan sonra yaklaşık bu 4-5 aylık bir süreyi alacaktır, bu gençlerimizi bir işe kavuşturacağız. İŞKUR üzerinden, basit işlerde istihdam edilecekler. Çevre, bahçe, temizlik işleri gibi işlerde 6 ay çalışacaklar.
Sanayi ve Ticaret Odamızla protokol yaptık, altı ayı başarıyla tamamlayanlar fabrikalarda, hizmet kuruluşlarında, farklı işletmelerde işe kavuşturacağız, kalıcı işleri olacak. Bire bir takibimiz, bu gençlerimiz işe girdikten sonra da yıllarca devam edecek.”

Haberin Devamı

Hedef AMATEM

Vali Şıldak, AMATEM merkezlerinden birini kazandırmak istediklerini ifade etti, “Yeşilay’ın bir kuruluşu olan YEDAM’ın Balıkesir’de açılışı olacak. Yeşilay Destek Merkezi olarak tanımlayabileceğimiz bağımlılıkla mücadele edilecek bir kuruluş. Paydaşlarımızla birlikte önümüzdeki süreçte böyle bir tesisi kazandıracağız” dedi.