Ege Bayır, küllerinden doğuyor

Bayır, küllerinden doğuyor

27.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Muğla Valiliği himayesinde, OPET ve Marmaris Belediyesi’nin de aralarında yer aldığı kamu kurumlarının işbirliğinde uygulanan örnek köy projesi Bayır Mahallesi’nde başladı.

Bayır, küllerinden doğuyor

2021 yazında yaşanan orman yangınlarından etkilenen köylerin kendi kendine yetmesi, tarihi, coğrafi ve kültürel potansiyelinin değerlendirilmesinin yanısıra eğitim düzeyinin yükselmesi ve çevre bilincinin gelişmesin hedeflendiği proje kapsamında Bayır Mahallesi, örnek köy oldu. Köy meydanından geçen yola bal aksı ismi verildi, aks üzerindeki yapılar aslına uygun olarak restore edildi. Yollar, yağhane, cami, köy kahvesi ve köy meydanı başta olmak üzere pek çok alan yenilendi, tarım ve turizm alanında düzenlemeler yapıldı. Turizm potansiyelini artırmak amacıyla antik bölgelere harita ve örnek pansiyon çalışmaları gerçekleştirildi. 11 kadın üyeyle kurulan Güçlü Kadın Girişimciler Kooperatifi, orman ürünleri temelli kozmetik ürünler için laboratuvar çalışmalarına başladı. Bölgede incelemelerde bulunan Vali Orhan Tavlı, “Yangından etkilenen mahallelerimize katma değer kazandıracağız” dedi. Belediye Başkanı Mehmet Oktay da, “Küllerimizden doğacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Vali Orhan Tavlı, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, Belediye Başkanı Mehmet Oktay, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk incelemelerde bulundu.