Ege Beklenti çok büyük

Beklenti çok büyük

03.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Organizasyona yerel yönetimler özel ilgi gösterdi. Salgın süreci sonrası turizmin ekonomide önemli bir rol üstleneceği dile getirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer “Olağanüstü bir coğrafyadayız. Bunun karşılığını almak istiyoruz” dedi...

Beklenti çok büyük

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı himayelerinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık A.Ş. tarafından, ‘Olmak istediğim her yer’ temasıyla düzenlenen 15. Travel Turkey İzmir ve TTI Outdoor kapılarını açtı.
Açılışa katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, “Türk insanı turizmde iddiası olduğunu buradan bir kez daha haykırıyor. Emeği geçen herkesi alkışlıyorum. 2021 yılı ekim sonu itibariyle 25 milyona ulaşan ziyaretçi sayısına ilişkin yıl sonu hedefimiz 29 milyon ziyaretçi, eylül sonu itibariyle 17 milyar dolara yaklaşan turizm gelirine ilişkin yıl sonu hedefimiz 24 milyar dolar olmuştur” dedi.
Pandemi sürecinin herkesin hayatında derin izler bıraktığını hatırlatan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Yarınların başlangıcındayız. Turizmde kaldığımız yerden başlamayacağımızı, eski usullerin eskisi kadar işe yaramayacağını biliyoruz. Gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak için biz turizmcilere büyük sorumluluk düşüyor” diye konuştu. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de, “İnşallah 2022’de İzmir ile birlikte Antalya, Muğla gibi tüm destinasyonlarda turizm yeniden canlanır ve hak ettiği noktaya gelir” dedi.

Haberin Devamı

‘2022 için ümit doluyuz’

İzmir Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer, “Olağanüstü bir coğrafyada yaşıyoruz. Bütün bu potansiyelin bize bahşettiği imkanlarla uyumlu bir hak elde etmiyoruz. Bunun peşindeyiz. Daha fazlasını hak ediyoruz. El birliğiyle başaracağız” dedi. İZTO Başkanı Mahmut Özgener de, “İki yıllık bir ara sonrasında fiziksel olarak yeniden bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Yeni varyantlar endişelerimizi sıcak tutsa da hepimiz 2022 için ümit doluyuz” ifadelerinde bulundu.