Ege Belediyelerden spora büyük katkı

Belediyelerden spora büyük katkı

16.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmirli çocuklar spor ve eğlence dolu bir yaz geçirecek. ‘Spora erişimde fırsat eşitliği’ ilkesi kapsamında faaliyet gösteren İzmirli belediyelerin spor okulları yine damgasını vuracak.

Belediyelerden spora büyük katkı

 Her yıl binlerce çocuğu spor okullarında buluşturan Bayraklı Belediyesi, bu yıl da 19 branşta 7’den 70’e isteyen herkese ücretsiz spor yapma imkanı sağlayacak.
Çocukların gelişimlerine katkıda bulunarak, yaz tatillerini sporla geçirmelerini sağlayan, yetişkinlerin de sağlıklı yaşamın kapılarını araladığı ücretsiz spor okullarında çeşitli kurslar verilecek. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Spor ve sağlıklı yaşamı desteklemek amacıyla belediyemiz bünyesinde açılacak yaz spor okullarına tüm çocuklarımızı bekliyoruz” dedi. Balçova Belediyesi’nin ise “7’den 70’e Herkese Ücretsiz Spor” sloganı verdiği spor hizmetine olan ilgi her geçen gün artıyor. Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, “Balçova’da 7’den 70’e herkesin spor yapması için olanaklarımızı sonuna kadar kullanacağız” dedi.
‘Çalışmalar tam gaz’
Karabağlar Belediyesi Spor Müdürlüğü tarafından gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması ve yaz tatillerini verimli geçirmeleri amacıyla düzenlenen Yaz Spor Okulları’na kayıtlar da devam ediyor. Karabağlar ilçe sınırları içerisinde yer alan 15 spor merkezinde, futbol, basketbol, voleybol, tenis, cimnastik, tekvando, halk oyunları, aerobik-pilates, karate, zumba, bocce, güreş branşlarında uzman eğitmenler tarafından kurslar verilecek. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Yeni tesislerimizi Cumhuriyetimizin 100. yılı olan gelecek yıl hizmete açmayı hedefliyoruz. Çalışmalar son hızla devam ediyor” dedi.