Ege Beş yıldızlı ikinci hayat!

Beş yıldızlı ikinci hayat!

02.06.2017 - 04:21 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir’in açtığı Türkiye’nin ilk Sosyal Yaşam Kampüsü sakinleri, yeni mekânlarında çok mutlu. 250 personel, hizmet için birbiriyle yarışıyor

Beş yıldızlı ikinci hayat

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 65 milyon liralık yatırımla Buca’da kurduğu, içinde modern huzurevinin de yer aldığı Türkiye’nin ilk Sosyal Yaşam Kampüsü’nde hayat çok renkli geçiyor. Sosyal Yaşam Kampüsü, kısa süre içinde hem gençler hem de yaşlılar için yeni bir çekim merkezi haline geldi. İçinde huzurevi, engelli eğitim merkezi, rehabilitasyon merkezi, çocuk ve gençlik merkezi, yüzme havuzu, spor salonu ve aşevi gibi bölümler bulunan tesis, bu özellikleriyle Türkiye’de bir ilk olma niteliği taşıyor.

Haberin Devamı

Üç vardiya hizmet

Kampüsteki spor alanlarında İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün açtığı yüzme, basketbol, voleybol, jimnastik, tekvando ve kadınlara yönelik step-aerobik kursları da büyük ilgi görüyor. Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi’nden yeni yuvalarına taşınan İzmir Sosyal Yaşam Kampüsü’nün 234 sakini, şimdi rüya gibi bir mekanda hayatlarını dolu dolu yaşıyor. Her türlü konforun düşünüldüğü odalarında dinlenen, gün içinde sportif, sosyal ve kültürel faaliyetlere, gezilere katılan yaşlılar, yeni tesis için “burası huzurevi değil beş yıldızlı otel” benzetmesinde bulunuyor. Huzurevi balo salonu, iki adet kafeterya ve yemek salonu, kütüphane, kuaför ve berber salonu, el işi salonu, terzi, televizyon ve oyun salonları bulunuyor. Huzurevinde 3 doktor, 15 hemşire, psikolog, hasta bakıcı ve temizlik personeli başta olmak üzere 3 vardiya halinde 250 personel görev yapıyor.

Haberin Devamı

Geriatri ve alzheimer merkezi de var

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışı gereği, huzurevinde ücret ödemeden kalan yaşlılar da bulunurken, yeni yerine taşınması ile birlikte kapasitesi artan huzurevine yeni üye kabulünün de yapılacağı bildirildi. Huzurevi yetkilileri, yapılan başvuruları değerlendirerek 60 yaş üstü, öz bakım becerilerine sahip yeni konuklarını tesiste ağırlamaya hazırlanıyor. 26 bin 540 metrekare inşaat alanına sahip 8 katlı ve 425 kişi kapasiteli huzurevi binasının 83 kişilik bölümü geriatri birimi ve alzheimer-demans hasta odaları, 342 kişilik bölümünde ise sağlıklı yaşlılar için odalar bulunuyor. Ayrıca tek kişilik, iki, üç ve dörder kişilik odalar bulunuyor.