EgeBetül, İzmir’in satranç ‘Yıldız’ı

Betül, İzmir’in satranç ‘Yıldız’ı

16.07.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Üst üste beş kez Bayanlar Türkiye Şampiyonu olan Betül Cemre Yıldız, bu yıl 6’ncı kez İzmir’e gurur yaşattı. ‘Bayan Uluslararası Usta’ unvanı taşıyan 20 yaşındaki sporcu, geleceğin şampiyonlarını da yetiştiriyor

Betül, İzmir’in satranç ‘Yıldız’ı

Dünya üçüncüsü
İZMİR’İN satrançtaki gururu, 20 yaşındaki Betül Cemre Yıldız, Türkiye Bayanlar Şampiyonluğu’nu altıncı kez İzmir’e taşıdı. Konya’daki organizasyonda tüm rakiplerini kolayca safdışı bırakan başarılı sporcu, 11 yaşında milli takıma seçilmiş, 13 yaşında ‘bayan fide ustası (WFM)’, 14 yaşında da ‘Bayan Uluslararası Usta (WİM)’ unvanlarını elde etmişti. Yıldız, 2007 yılında da 18 Yaş Bayanlar Şampiyonası’nda dünya üçüncüsü olmuştu.

İki fakültede okuyor
LİSE öğrenimini satranç başarıları sayesinde tam burslu olarak İzmir Özel Çamlaraltı Koleji’nde tamamlayan Yıldız, 2002-2006 arasında beş kez üst üste, hiç yenilmeden Türkiye Bayanlar Satranç Şampiyonluğu’nu elde etmesiyle dikkat çekmişti. Halen DEÜ Hukuk Fakültesi ve Açıköğretim Fakültesi İktisat Bölümü’nde aynı anda okuyan Yıldız, Balçova’da, kendi adını taşıyan merkezde, geleceğin şampiyonlarını yetiştiriyor.

KEŞFETYENİ
Davet tarzı ikiye böldü! Sosyal medyada olay oldu
Davet tarzı ikiye böldü! Sosyal medyada olay oldu

Cadde | 21.06.2025 - 07:13

Oyuncu Cemre Baysel, davet tarzıyla sosyal medyanın gündemine oturdu.

Yazarlar