Ege Beyaz günler

Beyaz günler

17.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Soğuğun ardından gelen yağmur ve karla Ege tam anlamıyla kışı yaşıyor. İzmir’de hava buz gibi. İlçeler beyaz örtüyle tanıştı, Tire ve Kiraz’da okullar tatil oldu. Denizli’de de eğitime ara verildi. Uşak, Manisa ve Balıkesir’de göz gözü görmüyor.

Beyaz günler

Ege Bölgesi’ne bu yıl kış mevsiminde ilk kez bu kadar kar yağdı. Hava soğudu, İzmir’in yüksek kesimlerine de kar yağdı. Bazı yerlerde okullar tatil edildi. En sert ve en soğku günlerin yaşandığı İzmir’de kar yağışının etkilediği bölgelere hızla müdahale eden Büyükşehir Belediyesi, 80’e yakın mahallede kapanan yolları açtı. Ekipler, buzlanmayı önleyebilmek için 205 ton tuz kullandı.

Haberin Devamı

Yollar ulaşıma açıldı

Kınık’ta Karadere, Yaylaköy, Elmadere, Kalemköy, Bergama’da Oruçlar, Yukarıada, Rahmanlar, Kocahaliller, Bekirler, Tavukçukuru, Hacılar ve İsmailli mahallelerinde yollar ulaşıma açıldı.

Mersinli’ye yardım eli

Sağanak yağışın vurduğu Konak’ın Mersinli Mahallesi’ndeki mağdur vatandaşların yaraları sarılıyor. Düşük kot seviyesi nedeniyle yağan yoğun yağmurlar yüzünden evleri zarar gören mahalle sakinlerine Konak Belediyesi yardım elini uzattı. Zaman kaybetmeden bölgeye giden ekipler su baskını yaşanan evlerde incelemelerde bulundu. Müstakil konutların yoğunlukta olduğu mahallede su baskınına uğrayan evleri ziyaret eden ve vatandaşları dinleyen Konak Belediyesi ekipleri, ilk etapta gıda yardımında bulundu. Ayrıca belediye tarafından öğlen ve akşam sıcak yemek ikramı yapıldı.

Haberin Devamı

Dikili Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde don ve buzlanmadan dolayı yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirmek için hassas noktalarda tuzlama çalışması yaptı. Başkan Mustafa Tosun, “Ekiplerimiz, vatandaşlarımızdan gelen talep ve şikâyetlere de kısa zamanda müdahale ederek, vatandaşlarımızın mağdur olmaması için çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

İzmir-Ankara karayolu, yoğun kar yağışı nedeniyle trafiğe kapandı, Manisa’nın Kula ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan kara yolunda trafik akışı kontrollü olarak sağlanıyor. Uşak’ta da yollar kapandı.

Makam aracıyla hastaneye

İzmir’in Kiraz ilçesinde, rahatsızlanan 1 yaşındaki Muhammet Karcı, belediye ekipleri tarafından yapılan yol temizleme çalışmaları sonucunda, Hüseyin Songüner de (66) Belediye Başkanı Saliha Özçınar’ın bölgeye gönderdiği iş makinesi yardımıyla kapanan yolların açılmasının ardından makam otomobiliyle hastaneye yetiştirildi. Solunum yetmezliği hastası olan Hüseyin Songüner’in durumunu öğrenen Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, hastanın makam aracıyla hastaneye kaldırılmasını sağladı.

İzmir Tire ve Kiraz’da etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Denizli’de de 10 ilçede okullar tatil edildi. Denizli-Antalya Karayolu’nda sürücüler yoğun kar yağışından dolayı ilerlemekte güçlük çekti.

Haberin Devamı

İzmir’in Ödemiş ilçesinin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı yarım metreye kadar ulaştı. Bozdağ üzerinde yer alan mahallelerde vatandaşlar, kar nedeniyle yollarda kaldı. Manisa Turgutlu’dan Ödemiş’e bağlı Horzum Mahallesi’nin Darıovası mevkiine gelmeye çalışan vatandaşlar, belediye ekiplerinin Manisa sınırlarına kadar taşan kar mücadelesi ile kurtarıldı. Alaşehir, Demirci, Selendi ve Kula ilçelerinde eğitime ara verildi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yoğun kar yağışının görüldüğü Buharkent, Kuyucak, Nazilli, Yenipazar, Karacasu, Çine, Koçarlı ve Efeler ilçelerinde vatandaşların olumsuz etkilenmemesi için karla mücadele çalışmalarına aralıksız sürdürüyor.

Vatandaşlardan Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin 444 40 09 numaralı Hızlı Çözüm Merkezi’ni veya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin 110 numaralı acil hattını aramalarını istedi.