Ege ‘Birlikte aşacağız’

‘Birlikte aşacağız’

15.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Koronavirüs kapsamında faaliyetlerini durduran kent genelindeki 10 bin esnafa 1500’er lira hibe desteği vermeyi sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi, esnafın müracaatını almaya devam ediyor.

‘Birlikte aşacağız’

19 ilçeden yapılan başvurular www.denizli.bel.tr’den sürüyor. Bayan kuaför, berber, bilardo ve oyun salonları, çay bahçeleri, çay ocakları, düğün salonları, fotoğrafçılar, güzellik salonu, halı saha işletmeleri, hamam ve sauna, internet kafe ve işletmeleri, kafeler, kahvehaneler, kıraathaneler, lokantalar, lunaparklar, müzisyenler, okul kantin işletmecileri, restoranlar, spor salonları, tost ve ızgara salonu esnafı olmak üzere bugüne kadar yapılan müracaat sayısı ise 7 bine ulaştı. Denizli Büyükşehir tüm esnaf ve ticari işletmelerin Haziran Temmuz-Ağustos-Eylül aylarında içme suyu ve atıksu ücretlerinde de yüzde 90 oranında indirim yapıyor. İndirim 4 ay boyunca geçerli olacak.
“Bu zor günleri birlikte atlatacağız” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, şunları kaydetti: “Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak geçen ay esnafımıza yönelik başlattığımız destek müracaatlarımız 7000 sayısını buldu. Bunların büyük bir bölümünün hesaplarına 1500’er lira yatırdık. Bunun yanında tüm esnafımız ve ticari işletmelerimizin haziran-temmuz-ağustos-eylül aylarında içme suyu ve atıksu ücretlerinde yüzde 90 oranında indirime gittik. Ben şimdiden tüm desteklerimizin esnafımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”