Ege Bisikletle aya gittik geldik

Bisikletle aya gittik geldik

03.06.2017 - 04:06 | Son Güncellenme:

İzmir, Avrupa Bisiklet Yarışması’nda en fazla pedal çeviren kent oldu. 855 bin kilometreyle Dünya ile Ay arasındaki uzaklığın iki katından daha fazla yol katetti

Bisikletle aya gittik geldik

İzmir, Avrupa Bisiklet Yarışması’na (European Cycling Challenge 2017) katılan 52 kent arasında en fazla pedal çeviren kent oldu. Bir ayda tam 855 bin kilometre yol yaparak Dünya ile Ay arasındaki uzaklığın iki katından fazla mesafeyi kat eden İzmirli bisikletseverler, aralarında Barselona, Porto, Roma, Budapeşte, Napoli ve Zagrep gibi önemli Avrupa kentlerini geride bıraktı.
İlk kez 2016’da katıldık

Haberin Devamı

52 Avrupa kentinin yer aldığı yarışmada elde edilen birinciliğini sosyal medya hesabından paylaşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İzmirli bisikletseverler müthiş bir iş yaparak Avrupa Bisiklet Yarışması’nda kentimizi birinciliğe taşıdığı. Emeği geçen herkese teşekkürler” dedi. 2016 yılında ilk kez katıldığı “Avrupa Bisiklet Yarışması”nı 72 bin 73 kilometre yaparak 17. sırada tamamlayan İzmirli bisikletseverler, “Geçen sene ısındık, seneye uçarız” sloganıyla başladıkları 2017 yarışmasında adeta fırtına gibi esti. Uzun süre Polonya’nın Gdansk kentiyle başa baş mücadele eden İzmir, kentteki bisikletseverlerin son hamlesiyle arayı açarak ipi göğüsledi.

Bisiklete binen onbinlerce İzmirli, birçok Avrupa kentinin sakinleriyle yarıştı. Yarışma boyunca 855 bin kilometre pedal çeviren İzmirliler, Dünya ile Ay arasındaki mesafenin iki katından fazla yol yapmış oldu. Türkiye adına katılan bir diğer şehir Mersin ise yarışı 17. sırada tamamladı.