Ege Borçlar azaldı, yatırım arttı

Borçlar azaldı, yatırım arttı

22.12.2021 - 01:01 | Son Güncellenme:

Kuşadası Belediyesi, uyguladığı mali disiplin programı ile 16 milyon lira borçla devraldığı Arya A.Ş’yi yeni yatırımlar yapacak düzeye getirdi.

Borçlar azaldı, yatırım arttı

2021 turizm sezonunu bütünüyle yenilenmiş, modern ve şık turistik işletmelerle karşılayan Arya A.Ş’de başarının nasıl geldiğini anlatan Belediye Başkanı Ömer Günel, “Belediyemizin öz iştiraklerinden Arya A.Ş’nin mali durumunu kısa sürede düzeltmeyi başardık. Pandemiye rağmen yeni borçlanma olmadı. Şirketin bankalara olan 3 milyon 61 bin liralık borcunu yapılandırarak 2 milyon 581 bin 338 lirası ödendi. Kalan 479 bin 662 liralık yapılandırılmış kredi borcu ise 2022 yılının temmuz ayında tamamlanacak. Şirketin yapılandırılmış 1 milyon 600 bin liralık vergi borcunun ise 1 milyon 300 bin liralık kısmının ödemesi tamamlandı. Kalan 300 bin liralık borç, yapılandırılmış SGK borçları ile birlikte günü gününe ödeniyor. Geçmişten kalan tazminat ve maaş alacaklarının tamamını ödeyen Arya A.Ş, piyasaya cari borçlarını da ödedi” dedi.

Haberin Devamı

Kuşadası’ndan konut almak isteyenler çoğaldı

Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan, gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren şirketlerdeki emlak ve yatırım danışmanları ile bir araya geldi. “Yaptığımız yatırımlar sayesinde Kuşadası’nın marka değeri her geçen gün artıyor” diyen Turan, kent meydanı, Kuşadası Spor Yaşam Merkezi, Grand ve Orient Bazaar’ın bulunduğu bölgede yapılacak alt ve üst yapı yenileme ile peyzaj düzenleme çalışmaları hakkında bilgi verdi. Emlak danışmanları de, hizmetler sayesinde Kuşadası’nın gayrimenkul satın almak isteyen yerli ve yabancı yatırımcıların yeniden ilgi odağında olduğunu ifade etti.

Turan, talep ve önerileri de dinledi. Sorunların hızla çözüme kavuşturulması için çalışan Güvercin Masa’nın gezici ekibi talepleri anında ilgili birimlere iletti.

Haberin Devamı

Doğal güzellikler ve tarihi doku korunuyor

Kuşadası Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürü Ethem Kerim, Kirazlı Ekolojik Yaşam Derneği’ni ziyaret etti.
Dernek üyeleriyle, Türkiye’nin ilk eko köy pazarının da kurulduğu Kirazlı Mahallesi’nde doğal yapının korunması, yapılaşmanın kontrol edilmesi ile tarımsal üretim ve sulama konularında istişarede bulunan Kerem, “Geçen yıl belediye meclisinde Kirazlı Mahallesi’nin özgün mimari dokusunu yaşatmak amacıyla inşaatlarda geleneksel dokuya uygun malzeme kullanılmasını zorunlu hale getirdik. Bölgenin doğal ve mimari dokusunun korunması ile ekolojik tarımın sürdürülebilmesi için üzerimize düşeni yapacağız” diye konuştu.