Ege Bornova’ya 3. merkez

Bornova’ya 3. merkez

18.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Bornova’ya 3. merkez

Bornova Belediyesi, Doğanlar’da Prof. Dr. Aysel Bayraktar Kültür Merkezi’ni törenle hizmete açtı. Merkez, Dost Market, Kadın Danışma Merkezi, BELGEM gibi pek çok sosyal destek projesini de tek çatı altında toplayacak.

Haberin Devamı

Bornova Belediyesi’nin kısa sürede yapımını tamamladığı Doğanlar’daki Prof. Dr. Aysel Bayraktar Kültür Merkezi törenle açıldı. Açılışa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova’da iki dönem belediye başkanlığı yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, Prof. Dr. Aysel Bayraktar’ın oğlu Alp Bayraktar ve belediye meclis üyeleri katıldı. Törende konuşan Büyükşehir Başkanı Kocaoğlu, “Bu kültür merkezinin bölgenin kalkınmasına, çocuklarımızın yetişmesine, insanlarımızın kaynaşarak en çok ihtiyacımız olan barış ve kardeşliliği, dayanışmayı artıracak bir mekan olmasını diliyorum. Prof. Dr. Aysel Bayraktar’ın Ziraat Fakültesi’nde uzun süre öğrenci yetiştirdikten sonra Bornova Belediye Başkanı olarak kentimize çok büyük hizmetleri oldu. Adının Bornova’da yaşatılması bizim için çok önemli” dedi.

Haberin Devamı

Bornova’ya 3. merkez

Sosyal projeler

“Doğanlar bizim gözbebeğimiz” diyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte Doğanlar’ın her yönden geliştiğini ifade etti. Büyükşehir’in İzmir Modeli’nin Türkiye’ye örnek olduğunu, Türkiye’ye örnek bir başka proje olan Dost Market’in de merkezde ihtiyaç sahiplerine hizmet vermeye devam edeceğini kaydetti. Emeği geçen herkese teşekkür eden Bayraktar’ın oğlu Alp Bayraktar da, “Dileğim, bu kültür merkezinin en güzel şekilde kullanılması” diye konuştu. Başta Dost Market olmak üzere, Kadın Danışma Merkezi, BELGEM ve düğün salonu gibi pek çok sosyal destek projesini de tek çatı altında toplayan Prof. Dr. Aysel Bayraktar Kültür Merkezi, aynı zamanda bir sosyal destek merkezi olarak da işlev görecek.

Kadınların yanında

Dost Market’in Doğanlar Şubesi, Prof. Dr. Aysel Bayraktar Kültür Merkezi’nin zemin katında hizmet verecek. 1450 kişinin yararlandığı Dost Market raflarında gıda ve temel tüketim maddelerinin yanısıra giysi ve kırtasiye ürünleri de yer alacak. BELGEM, merkezdeki faaliyetlerine bu yıl İngilizce kurslarıyla başlayacak. Dost Bilim Evi, farklı yaş gruplarındaki çocuklara yönelik olarak bilim atölyeleri açacak. Kadın Danışma Merkezi’nde, kadınlara yönelik kültürel ve sosyal destekler sağlanacak. Dr. Sırrı Aydoğan ve Pınarbaşı Kültür Merezlerinden sonra üçüncü kültür merkezi hizmete sunuldu.