Ege Bozyaka, ‘ilik’te umut olacak

Bozyaka, ‘ilik’te umut olacak

07.02.2018 - 00:05 | Son Güncellenme:

İzmir’deki Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, Yetişkin Kemik İliği Nakil Merkezi ve Uyku Bozuklukları Merkezi hizmete girdi.

Bozyaka, ‘ilik’te umut olacak

Açılışta konuşan Başhekim Doç. Dr. Enver İlhan, Nakil Merkezi’nde, lösemi başta olmak üzere kan hastalıkları, kan kanserlerinin tedavileri için gerekli kemik iliği ve kök hücre nakillerinin gerçekleştirileceğini belirtti, “Bu hastalıklara yakalanan, yılda ortalama 40 ila 50 hastaya nakil yapılması planlanıyor. Uyku Merkezi’nde ise 2 yataklı uyku tetkiki ünitesi bulunuyor. Merkezde 200 bin TL’ye alımı yapılan cihazların dışında ses izolasyonu, mefruşat, havalandırma gibi tüm donanımlar da üst düzeyde” dedi.

Haberin Devamı

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, hükümetin sağlık hizmetlerinin gelişimine sürekli önem verdiğini söyledi, evde sağlık hizmetleri gibi önemli ihtiyaçları da karşılamaya gayret ettiklerini söyledi. 112 Acil Sağlık hizmetlerinde yeni düzenlemeler yapacaklarını dile getiren Sürekli, “Genelge yayınlandı. İzmir Sağlık Müdürlüğü acil hizmetleri tek elden yürütüyor. Acilde yaşanan sıkıntılar bu şekilde aşılacak” diye konuştu. AK Parti İzmir Milletvekili Nükhet Hotar da, uyku bozukluklarının öneml bir sorun olduğunu tedavilerin büyük önem taşıdığını ifade etti.

Yazarlar