Ege Bu iş böyle yürümez!

Bu iş böyle yürümez!

27.10.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İl Başkanı Kemal Karataş için genel merkeze net mesajlar verdi: Beni yıpratmak için kamplaşma yaratıyor. Seçim öncesi partinin itibarı zedeleniyor

Bu iş böyle yürümez

BARDAK TAŞTI, REST ÇEKTİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu, keskin ifadelerle yazılı açıklama yaparak, partisinin il başkanı Kemal Karataş’la ipleri kopardı. Kocaoğlu, Karataş’ın sistemli bir şekilde kendisini yıpratmaya çalışarak kamuoyu önünde partiye büyük zarar verdiğini savundu.

Haberin Devamı

“GÖREVDEN ALIN” İMASI
Bu duruma genel merkez yönetiminin el koymasını isteyen Kocaoğlu, “Bu böyle gitmez, Karataş’la olmaz” mesajı verdi. Kocaoğlu, son olarak Deniz Baykal’ın İzmir’de yaptığı basın toplantısına, Karataş’ın kapıya il yönetiminden “güvenlikçi” dikerek girişini engellemek istediğini belirtti.

“CHP NASIL SEÇİM KAZANIR?”
Kocaoğlu, “Türk siyaset tarihinde, bugüne kadar böyle bir olay yoktur. Bütün bunların, siyasi ve ahlaki değerler, CHP’nin teamülleri göz ardı edilerek bir kural tanımazlık içerisinde yapılması son derece üzücüdür. Böyle bir il başkanıyla, Cumhuriyet Halk Partisi’nin, 5 ay sonra yapılacak yerel seçimlerden nasıl zaferle çıkabileceği sorusunu da, kamuoyunun ve partimin yetkili organlarının takdirine sunuyorum” dedi.

Bu il başkanıyla seçim kazanılır mı ?


Aziz Kocaoğlu, “Kemal Karataş sistemli şekilde beni yıpratmaya çalışırken kamuoyu önünde partinin itibarını zedeliyor” dedi, genel merkez yönetimini müdahaleye çağırdı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu ile partisinin il başkanı Kemal Karataş arasındaki gerginlik yeni bir boyut kazandı. Kocaoğlu, Karataş’ın her fırsatta kendisini yıpratmak istediğini belirtip zehir zemberek açıklamayla ipleri kopardı. Kocaoğlu, 5 ay sonra yapılacak seçimlere dikkat çekerek, kamuoyunda partinin zarar gördüğünü ifade etti, duruma genel merkez yönetiminin el koymasını isteyip, “Bu iş böyle gitmez, Karataş’la olmaz” görüşünü ortaya koydu.

“Partime gönülden bağlıyım”
Kocaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, bulunduğu görevin il başkanı ya da il yönetimini memnun etme yeri değil, hemşehrilerine hizmet makamı olduğunu söyledi. Kocaoğlu, sosyal demokrasi ve Atatürk ilkelerine gönülden bağlı CHP’ye üye bir belediye başkanı olarak, kente ve partisine zarar vermemek, kamuoyunu gereksiz tartışmalarla meşgul etmemek için, CHP il başkanının şahsına yönelik tahriklerinden uzak durmaya çalıştığını vurguladı. Kocaoğlu, Deniz Baykal’ın, cuma günü İzmir’de yaptığı basın toplantısına, il başkanının talitamıyla alınmak istememesine atıfta bulunarak, “Bu olay, bugüne kadarki süreci kamuoyuyla paylaşmayı artık zorunluluk haline getirdi” dedi.

Yönetimden “güvenlikçi”
Türkiye’de hiçbir büyükşehirde, bir parti genel başkanının yapacağı toplantıya, o partinin büyükşehir belediye başkanının girişinin, kapıya il yönetimden ‘güvenlikçi’ dikilerek engellenmeyeceğini ifade eden Kocaoğlu, “Türk siyaset tarihinde, bugüne kadar böyle bir olay yoktur. Öncelikle bilinmesi gerekir ki, parti örgütü, sadece il başkanından ibaret değildir. Parti örgütü, tüm parti üyeleri ve o partiye gönül vermiş yurttaşlarıyla bir bütündür. Kişisel hırs ve ihtiraslarını her şeyin üzerinde tutan ve bu nedenle örgütü kucaklamaktan çok uzak olan insanların, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ve başkanını sistemli bir şekilde yıpratmaya çalışmak istemesi ve bütün bunların, tüm siyasi ve ahlaki değerler ve CHP’nin teamülleri göz ardı edilerek bir kural tanımazlık içerisinde yapılması, son derece üzücüdür” dedi.

Zihni Sinir Proceleri
Karataş’ın zaman zaman kamuoyuna açıkladığı İzmir’le ilgili projeleri de eleştiren Kocaoğlu, şöyle devam etti:
“Büyükşehir belediye başkanıyla aynı siyasi partiye mensup olan bir il başkanın, Konak Meydanı’ndaki ‘Saat Kulesi ile Hükümet Konağı’nın yer değiştirilmesi’ ve ‘Yeşildere’de gondol seferlerinin başlatılması’ gibi herkesin tebessümle karşıladığı, ayakları yere basmayan, ‘Zihni Sinir Procelere’ bile taş çıkartacak hayallerle, CHP’nin kamuoyundaki itibarını zedelememelidir. Siyasi parti örgütleri, özellikle de cumhuriyetimizin en köklü partisi CHP’nin yetkili organları, gayri ahlaki ve gayri yasal durumları ve hataları olmadığı müddetçe, belediye başkanlarının yanında durmalı, projelerini desteklemelidir. Bu, örgüt olmanın da gereğidir. Ancak İzmir gibi engin siyasi kültür ve deneyime sahip bir kentte, özellikle son bir yıl içinde, bu tablo maalesef tam tersine olmuştur. Farklı siyasi görüşlere mensup İzmirliler’den ciddi bir destek ve teveccüh gören Büyükşehir Belediye Başkanı, ne yazık ki, kendi partisinin il yönetiminin ‘ben merkezli’ yapısı tarafından yıpratılmaya çalışılmıştır.”

“İkbal peşinde olanlar var”
Kocaoğlu, il başkanının büyükşehir belediye başkanını engellemeye yönelik oyunları olduğunu öne sürdü, bunların asla kabul edilemeyeceğini vurguladı. Kocaoğlu, “Bu tür düzeysiz davranışları alışkanlık haline getirenler iyi bilmelidir ki, şahsımı yıpratmaya yönelik tüm çabalar, CHP’nin prestijine ve yerel seçimlerdeki başarısına zarar vermektedir. Atatürk’ün kurduğu partide, parti örgütünü sadece ‘il başkanı ve geleceğe dair ikbal beklentisi içindeki çevreler’ olarak algılayanlar, korkarım seçimlerde, yanlarında dayanışma içinde çalışacak yurtsever bulamayacaklardır” dedi.

“Hemşerilerimle sonuna kadar”
CHP’nin yerel seçimlerde, il başkanı Kemal Karataş’la başarı olamayacağını ima eden, Kocaoğlu, şunları söyledi:
“Kitlelerin taleplerini anlamaktan uzak, rant peşinde koşan, siyaseti yağma anlayışından ibaret sayan hastalıklı siyaset cambazlarına karşı, sosyal demokrat, yurtsever İzmirli hemşerilerimle birlikte gerekli mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğimizin herkes tarafından iyi bilinmesini istiyorum. Parti tabanı ve örgütünün düşünce ve önerileri yerine önyargılarıyla hareket eden, partideki birlik ve beraberliği pekiştireceği yerde yeni kamplaşmalara yol açan böyle bir il başkanıyla, Cumhuriyet Halk Partisi’nin, beş ay sonra yapılacak yerel seçimlerden nasıl zaferle çıkabileceği sorusunu da, kamuoyunun ve partimin yetkili organlarının takdirine sunuyorum.”

Karataş’ın adını kullanmadı
Kocaoğlu’nun açıklamasında Kemal Karataş’ın ismini kullanmaması dikkat çekti. Bu arada Karataş, Kocaoğlu’nun sözleriyle ilgili bugün bir açıklama yapacağını söyledi.

KOCAOĞLU KARATAŞ GERĞİNLİĞİ

Geçen hafta bardak taştı
İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu ile partisinin il başkanı Kemal Karataş arasındaki gerginlik şimdiye kadar hemen her fırsatta su yüzüne vurdu. İzmirlilerin de yakından izlediği ikili arasında, daha önce Büyükşehir Belediye Meclisi’nin komisyon seçimlerinde yumruklaşmaya vardığı belirtilen kavga çıkmıştı.
Deniz Baykal’ın, geçen cuma günü İzmir’e yaptığı ziyaret sırasında düzenlediği basın toplantısına, ayağı kırık olmasına rağmen bastonuyla giden Kocaoğlu, Karataş’ın talimatıyla alınmamak istenmişti. Kocaoğlu, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen’in araya girmesiyle toplantı masasındaki yerini almıştı.
Kocaoğlu’nun bu olaya tepkisini, Karataş, “Aziz Bey sinirlendiği zaman küfür ediyor. Sürekli küfüre yöneliyor. Bu durumdan partim adına büyük üzüntü duyuyorum” diyerek yorumlamıştı.