Ege ‘Bu tren Kaçmasın’

‘Bu tren Kaçmasın’

13.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İzmirlilere yerel seçim mesajı veren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Binali Yıldırım vagonuna binemedik, Zeybekci vagonuna binmemiz lazım” dedi.

‘Bu tren Kaçmasın’

İzmir’de bir dizi etkinliğe katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yerel seçimlerle ilgili önemli mesajlar verdi. AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ile Uluslararası Yörük Türkmen Çalıştayı’na katılan Bakan Pakdemirli, AK Parti’nin kuruluş itibarıyla hizmet partisi olduğunu belirtti. “İzmir istediğimiz seviyede değil, aş ve iş sorununu çözmemiz gerekiyor” diyen Bakan Pakdemirli, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Hiç değişmiyor

“İzmir’de fotoğraf hep aynı, ne uzalıyor ne kısalıyor. AK Parti İzmir’e yakışır bir aday belirledi. Zeybekci söylemez ama işi gücü yerinde, hiçbir derdi yok. İzmir’in, Ege’nin evladı olduğu için İzmir’in çok daha iyi bir noktada olmasını istediği için burada. İzmir, Binali Yıldırım’ı seçmedi ama seçseydi 5 sene kazanacaktı. Trene son anda atlamalıyız. Yıldırım vagonuna binemedik ama Zeybekci vagonuna binmemiz lazım.”

Üreten olacağız

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci de, Yörük Türkmen kültürünün izlerini bu coğrafyada takip edenlerin kazanacağını söyledi, “Dünya ikiye ayrılıyor. Bilgiyi üretenler ve bilgiyi tüketenler. Biz Yörük Türkmen geleneğini bu coğrafyada sürdürebilirsek, o bilgiyi üretebilirsek, o izleri bulabilirsek, o izlerden ekonomi yaratırız” dedi.

Haberin Devamı

‘20 yıl önce gördüğüm yollar aynen duruyor’

AK Parti Karabağlar Belediye Başkan adayı Bilal Doğan projelerini anlattı. Karabağlar’ın Cumhur İttifakı’nın İzmir’de kazanacağı yerlerden biri olduğunu ifade eden Doğan, “AK Parti kendisini yerel yönetimlerde kanıtladı. Karabağlar’da yaşayan herkes hizmetlerden eşit bir şekilde yararlanacak. Kısa vadede kültürel ve sosyal projeleri hayata geçirmek istiyoruz, orta vadede kentin trafik problemini, otopark problemini çözmeye çalışacağız” dedi.
“20 yıl önce Karabağlar’da hangi caddeden geçtiysen, şimdi de aynı caddeden geçiyorsun ama trafiği daha karmaşık” diyen Doğan, “Kentsel dönüşümde temel prensibimiz, kimseyi yerinden, yurdundan, komşusundan etmemek, hak kaybına uğratmamak. Bozyaka Devlet Hastanesi’ni büyütmek istiyoruz. Ayrıca ilçede eksik olan kadın doğum ve çocuk hastanesini de hayata geçireceğiz. Çocuklarımızın da havuz hayali var, artık gönüllerince yüzebilecekler. Ayrıca ilçede engelli olimpiyatları yapmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

En avantajlı kent

Katıldığı bir TV programında İzmir ile ilgili projelerini açıklayan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, Türkiye’nin ekonomik açıdan ikinci en büyük şehri unvanı için çalışacaklarını belirtti. İki büyük projesini açıklayan Zeybekci, “Karaburun’da 27 dönümlük alanda, 30 bin Ar-Ge çalışanın olduğu bir Silikon Vadisi yapacağız. Burası yüksek teknoloji ve bilimin merkezi olacak. Doğanın içerisinde, inşaatın görülmediği bir yapılaşma olacak. Hukuki alt yapıyı da hazırlayacağız. Çok farklı bir serbest bölgeden bahsediyorum. İkinci projemiz ise 20 bin kadınımıza istihdam yaratmak” dedi.

Haberin Devamı

Potansiyeli çok büyük

İzmir’in dünyadaki yerinin çok özel olduğunu ve büyük potansiyel barındırdığını belirten Zeybekci, “Dünya nereye gidiyor? Ticaret nasıl bir değişimden geçiyor? Bunlara bakıp İzmir’e rol biçmemiz gerekiyor. İzmir’i dinliyorum; odalar, STK’lar, kentin önde gelenleri, gençler ve çocuklarla konuşuyorum. İzmir’in hikayesini beraber yazmak, geleceğini birlikte planlamak istiyoruz. Türkiye’nin en avantajlı şehri İzmir, İstanbul’da kısıtlayıcı faktörler var. İzmir İpek Yolu’nun devamı, İstanbul-İzmir Otoyolu, Antalya-İzmir otoyolu ve hızlı treni projeleriyle ticaretin merkezi olacak. Ama İzmir buna hazır mı? Ne yazık ki alt yapı olarak hazır değil. İzmir şu anda Türkiye’nin üçüncü büyük ekonomik şehri, Ankara bürokrasinin yeri, İzmir’in Ankara’ya geçmesi lazım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kruvaziyer projesi

Diğer projelerinden de kısaca bahseden Zeybekci, “Türkiye’nin en büyük, dünyanın en gözde medeniyetler ve arkeoloji müzesini yapacağız. İzmir’de kişi başına düşen yeşil alan miktarını 10 metrekareye çıkartacağız. Çocukların ve gençlerin sanat öğrenip spor yapacağı tesisler eksik. En büyük projelerimizden biri de kruvaziyerlerle ilgili, gemi limana yaklaştığında insanlar şehri görür. Körfezin etrafında arıtma tesisleri var”şeklinde konuştu.

Yazarlar