Ege 'Buca’da Fırtına koparacağız'

'Buca’da Fırtına koparacağız'

15.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Buca’da Fırtına koparacağız

Buca Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayı Mustafa Arslan, genç yaşlı tüm halkı buluşturacağı projeleri Milliyet Ege’ye anlattı. Bucaspor’un ve ilçenin marka değerini artıracaklarını belirten Arslan “Bu kulüp, eski günlerine dönecek. Daha güçlü şekilde, güzel günlere doğru yol alacağız” dedi.

Haberin Devamı

Buca Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayı Mustafa Arslan, Spor Müdürümüz Mehmet Demirtaş ve usta kalemimiz Fatih Tanfer’in sorularını yanıtladı. Seçimde sandıktan lider çıkmaları halinde hayata geçireceği projeleri anlattı. Arslan, “En büyük değerlerimizden Bucaspor’u kurumsal hale getirerek diri tutacağız. Semtimizde Bucaspor sevdasını kundaktaki bebeklerimizden başlayak herkese aşılayacağız” dedi.

- Bucaspor’la ilgili düşünceniz ne, yönetimle ilişkileriniz nasıl?

Geçenlerde Bucaspor’un 91. yaş gününü kutlamak için Başkan Cihan Aktaş, Mehmet Sevinç ve taraftar dernekleri başkanlarıyla bir araya geldik. Bucaspor adına 21 maddeden oluşan projeyle yol haritamızı hazırladık. Kulübün asıl sahibi olan taraftarlarımıza açıklamalar yaptık. Başkanımız Cihan Aktaş’la aramızı bozmak isteyen herkese gereken cevabı verdik. Yönetimin de, bizim de ortak hedefimiz, Bucaspor’un başarısı. Buca, İzmir’de en kalabalık ilçe. Coğrafi olarak İzmir’in tam göbeğinde yer alıyoruz. Etkileşimimiz ve komşumuz olan ilçeler ile güçlü bir yapıdayız. Tarihi dokumuz da çok diri ve güçlü. Tüm bunların yanı sıra en güçlü yanlarımızdan biri de Bucaspor. Geride bıraktığımız yıllarda Süper Lig görmüş bir takım. Bucaspor Futbol Akademisi Türkiye’nin ilk 10 futbol akademisinin içerisinde yer alıyor. 2011’deki Süper Lig macerasından sonra kulüp yanlış politikalar sebebi ile düştüğü günden bu yana sorunlarını aşamadı. Kulübü kurumsal bir spor kulübü haline getirmeliyiz. Siyasetin arka bahçesi olmaktan çıkararak kendi ayakları üzerinde duran bir yapıda tutmalıyız. Bu bizim uzun zamandır söylediğimiz ve belirttiğimiz bir konu. Buca’da 110 adet halı saha var. Bu halı saha sahipleriyle ortak çalışarak kullanımları konusunda fikir birlikteliği yapıp, gençlerimizin yeteneklerini keşfetmeleri konusunda önlerini açacağız. Her mahalleye semt spor sahaları yapacağız. Her 25 bin nüfusa bir kapalı spor salonu yapacağız. Bunların yanı sıra biz kullanana kadar bulduğumuz irili ufaklı bütün mahallelere basket ve futbol sahaları yapalım istiyoruz. Buca’da sporla buluşturup gelişimlerini takip edeceğimiz 95 bine yakın gencimiz var. Gençlik, Buca’da boşa düşüyor. Bu gençleri boşa düşürmemek için spor ve aktivitelerle diri tutacağız. Gençlere sahip çıkmazsak kötü niyetli insanlar sahip çıkmaya çalışıyor. Gençliğimizi uyuşturucu, sigara ve alkolden uzak tutmak istiyoruz. Semt spor sahalarını yapıp halı saha sahipleriyle de anlaştığımız takdirde en az 10 bin gencimize ulaşmış olacağız.

Haberin Devamı

- Bucaspor Akademisi, ülkenin en önemli değerlerinden biri. Akademiye ilişkin projeleriniz var mı?

Haberin Devamı

Bucaspor’un Başkanı Cihan Aktaş, kulübün bütün yükünü kaldırmak için elinden geleni yapıyor. Bu azmini ve başarısını gururla takip ediyoruz. Biz elimizden geldiğince Bucaspor’un yanında, belediye olarak var olacağız. Ama ne bizim dönemimizde ne de bizden sonraki dönemde bu kulübe sırt çevrilmesin diye ilk önceliğimiz kulübü kurumsal kimliğine kavuşturmak olacak. Buradaki formül belli. Bucaspor’un kaderi, belediye başkanının eline bırakılamayacak kadar değerlidir. Kulüp, siyasete de kurban edilmeyecek bir noktaya getirilmeli. Kulüp, kendi ayakları üzerinde duran bir yapıya kavuşturduğumuz gün; belediye başkanı ölse de kalsa da, desteklese de desteklemese de Süper Lig’e çıkar. En kötü olduğu yıl 1. Lig’e düşer, sonra yine Süper Lig’e çıkar. Bucaspor’u futbolcu üreten, özkaynaklarıyla büyüyen bir yapıya getireceğiz. Bu kulüp, bir futbolcu fabrikası olmalı.

Haberin Devamı

- Yaz spor okullarıyla ilgili planlamalarınız, projeleriniz olacak mı?

Bucaspor’a dair olan pürüzlerin hepsini tek tek el birliği ile aştıktan sonra planlama ve projelerimiz de kendiliğinden hayata geçecek. Kulübe rahat nefes aldırdıktan sonra, sporun her alanıyla kulübümüzü belediyemiz ile destekleyeceğiz. Sonrasında da yayılımcı bir politika izlemeyi düşünüyoruz. Bucaspor üzerinden her dalda yaz kampları ve spor okulları oluşturabilir.

- Ya amatör spor kulüpleri... Ne gibi çalışmalar yapacaksınız?

Buca’da 16 amatör spor kulübümüz var. Bunların her biriyle diyaloğumuz ve iletişimimiz sıkı. Bunların hepsi dar ve zorlu imkânlarla gençlerimize sahip çıkmaya çalışıyor. Bu aslına bakarsanız belediyelerin asli görevi. Gençlerimizin kötü alışkanlıklar edinmemesi için ellerinden geleni yapan bu kulüplerimize biz de desteklerimizi eksik etmeyeceğiz. Belediye olarak onların önünü açacağız. U11’den U14’e kadar bütün şehir dışı ulaşım masraflarının maddi sorumluluğunu alacağımızın sözünü verdik.

Haberin Devamı

‘BU TARAFTAR YALNIZ KALMAYACAK’

Bucaspor taraftarının her sezon gideceği 17 deplasman maçında, lig ayırt etmeksizin ulaşım desteği vereceğiz. Onların tribünlerde yapacakları koreografi ve şovlar için ihtiyaç duydukları meteryalleri tedarik edeceğiz. Onların 12. adam olarak tribünde huzurlu ve rahat olmaları, takımımıza tam anlamıyla destek vermeleri için elimizden geleni yapacağız. Buca’nın belirli bölgelerinde maç günleri kurduğumuz led ekranlarla maça gidemeyen vatandaşlarımıza maç yayını yapacağız. Buca’da beden eğitimi öğretmenliği yapan hocalarımızla bir araya gelerek onlara okullardaki yetenekli çocukların tespitinde rol oynamalarını isteyeceğiz. Senede bir defa şenlik havasında futbol turnuvası düzenleyeceğiz. Katılan her bir gencimize forma hediye edeceğiz. Halkın tüm kesimine Bucaspor sevdasını aşılayacağız. Aidiyeti artıracağız.

Neler yapacağız?

- İlçedeki tüm halı sahalar günün belli saatlerinde Bucaspor Futbol Akademisi’nin eğitimlerine açılacak. Bu eğitimlerden elde edilecek gelir, kulübe aktarılacak.
- İlçedeki tüm beden eğitimi öğretmenleri belli bir protokol çerçevesinde Buca Futbol Akademisi eğitimlerine destek verecek
- Bucaspor Futbol Akademisi (BFA) Türkiye çapında bir markaya dönüştürülecek.
- Bucaspor’un miniklerine sahip çıkılacak: U10, U11, U12 ve U13 takımlarının yıllık turnuva masrafları belediye tarafından karşılanacak.
- Bucaspor futbol okullarında yetenekleri ile akademiye yükselen ancak maddi imkanları olmayan öğrencilerimizin ihtiyaçları karşılanacak.
- Taraftar kulübün her şeyidir, taraftarların tribün şovlarında ihtiyaç duydukları tasarımlar ve malzemeler karşılanacak.
- Bucaspor’un sezon boyunca yapacağı 17 deplasman maçına belediye tarafından otobüslerle ulaşım imkanı sağlanacak.
- Buca’da her çocuk Bucaspor’lu olarak büyüyecek.
- Senede bir kez Bucaspor Turnuvası düzenlenerek, dereceye girenlere verilen ödüllerin yanı sıra turnuvaya katılan tüm sporculara Bucaspor forması hediye edilecek.
- Stadın tüm bakım ve onarım çalışmaları belediye tarafından yapılacak stadın en büyük sıkıntısı olan rüzgar sorununun çözülmesi için rüzgar panelleri derhal takılacak.
- Kaynaklar tesisinde tüm bakım onarım faaliyetleri Buca Belediyesi tarafından aciliyetle yapılacak.
- Merkezi yerlere kurulacak dev led ekranlardan Bucaspor’un maçları yayınlanacak ve tüm Bucalıların maçları izlemesine olanak sağlanacak.
- Buca Belediyesinin yapacağı her bir projenin ışıklandırmalarının sarı lacivert olması sağlanacak.
- Bucaspor ile Buca esnafı arasındaki bağın kuvvetlenmesi adına ilk adımı belediye atacak. Tüm esnafın Bucaspor’u sahiplenmesi sağlanacak.
- Üniversite öğrencileri ile Bucaspor’un kaynaşması adına projeler geliştirilecek. Dokuz Eylül Üniversitesi’nin ilçemizde bulunan kampüslerine yakın yerlerde etkinlikler planlanacak. Buca spor bünyesinde sokak basketbolu ve bunun gibi etkinliklerin düzenlemesi teşvik edilecek.
- Bucaspor’un bünyesinde farklı spor branşlarının faaliyet göstermesi teşvik edilecek. Bucaspor gerek atletizm gerek salon sporlarında da atılım yapacak ve tam bir spor kulübü haline dönüşecek.