Ege Büyük tehlike kapıda

Büyük tehlike kapıda

06.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yeni teknik direktörü Recep Yazıcı yönetiminde ilk maçına çıkıp evinde Tuzlaspor ile berabere kalan Menemenspor, umutlarını tüketti. 5 maçtır kazanamayan sarı lacivertlileri değerlendiren yazarlarımız, “Sergiledikleri futbolun niteliği mutluluk verici çağrışımlar yapmıyor. Yani durum iyiden iyiye tatsız” dedi

Büyük tehlike kapıda

Büyük tehlike kapıda

Haberin Devamı

Bülent Buda: Erken bir golle öne geçip ardından da farkı açmak, günü kurtarmanın ön koşulu böyle günlerde. Bunu başaramayıp bir de üstüne gol yiyip puanlar yitirmeye devam ediyorsunuz. Bu serüvenin sonu kötü bitecek demektir. Kendi alanında bu denli puan yitirerek lige tutunmak olanaksız. Takımda golcü Ahmet Sağat. İkinci bir adam sayamıyorsunuz. Çok netameli bir konum ile süreç içinde buldular kendilerini. Sergiledikleri futbolun niteliği umut verici çağrışımlar yapmıyor. Yani durum iyiden iyiye tatsız.
Fatih Tanfer: Haftalardır korkumuz maalesef adım adım gerçekleşti. Evinde kazanamadığı birçok maç ve sonucunda gelinen 18. sıra. Göreve yeni başlayan Recep Yazıcı’nın inancına inanıyorum. Formül basit. Hayati maçlar kazanılacak ve bu ligde kalınacak. Son 3 haftada çok sürpriz sonuçlar ortaya çıkabilir. Bunların birini de Menemenspor’un yapması hiç de uzak değil.
Mehmet Demirtaş: Cenk Laleci ile yolları ayırıp kenar çizgiyi Recep Yazıcı’ya emanet ediş. Son haftalardaki heyecanın müjdecisi aynı gün aynı saatte start alan randevular. Ahmet Sağat’ın şık ve de değerli golü ile öne geçiş. Manisa FK’nın Bursaspor’a önde olduğu maçı 3-1 kaybedişi. Denizlispor’un geri dönüşü, Boluspor’un yine kaybederken galip duruma gelişi. ‘En azından Menemenspor galip’ düşüncesi hakimken gelen eşitlik sayısı ile elde edilen 1 puan. Sayılı haftalar kala elbette puansızlıktan iyidir fakat galibiyet kadar fayda sağlamayabilir. Bu denli nabzın yükseldiği sezonda ateş hattından her hafta birer birer uzaklaşmalarını dilerim.

Haberin Devamı

Manisa FK bitkisel hayatta

Bülent Buda: Play Off umutları başka bahara. İlk yılında lige tutunmak da başarıdır. Lakin iyi oynuyor, kazanıyorken yine öylesi bir günde atılan golün üstüne, kazanılan penaltıyı da gole çevirip farkı açmak olasıyken böylesi hiç de kabullenilir, sindirilir gibi durmuyor. Son haftalardayız. Ayrıntıya boğulmanın ne yeri ne zamanı. Manisa FK yönetimi ligden nasıl düşülür, nasıl çıkılır, nasıl şampiyon olunur bu konuda deneyimli. 3 sezonluk bilgi, birikimin donanımı da az şey değil. Sözün özü gelinen yer ve nokta başarıdır.
Fatih Tanfer: Bursaspor karşısında 1-0 öne geçiyorsun ve Ozegovic’in ayağından önce penaltıyı, sonra golleri kaçırıyorsun. Ve 3-1 mağlup oluyorsun. Maçı hakikaten defalarca seyrettim. İnanılacak gibi değil. Böylesine güçlü kadronun bu hallere düşmesini anlayamıyorum. Başta Cengiz Başkan ve Mevlüt Başkan’ın sorunların nedenini ve çaresini bulacağına bütün kalbimle inanıyorum. Yıllarca şampiyonluklarla tanışan Cengiz Ergün Başkan ve arkadaşlarının yeni sezon için gerekeni yapacağını düşünüyorum.
Mehmet Demirtaş: İlk sezondan üstlerine gitmenin mantığı pek yok. Fakat mücadele seviyesinin azalması can sıkıyor. Kumaşı kaliteli, bileği kadife gibi, yeteneği takımı taşıyacak güçte çok yıldız var takımda. Ve de formayı teslim edip güvendikleri gençler de bence Türk futbol piyasasında ismini duyuracak kıvamda. O yüzden lig sıralamalarında ne kadar yukarıda olurlarsa, kasayı dolduracak miktar da aynı oranda yükselecektir kuşkusuz. Bu sene kontak kapattıkları kramponlarından okunuyor adeta. Ben esas gelecek sezonu onların penceresinden heyecanla izleme derdine düştüm.

Haberin Devamı

Dev prim!

Haberin Devamı

Nasadoge Menemenspor’da kümede kalma primi adam başı 150 bin lira olarak açıklandı. Son 3 maçında kendisi gibi lige tutunma yarışı veren 42’şer puanlı Denizlispor (D) ve Gençlerbirliği ile 38 puanlı Bursaspor’la (D) karşılaşacak İzmir temsilcisinde kümede kalma hedefine varılması halinde yaklaşık 3.5 milyon lira prim dağıtılacak.

Büyük tehlike kapıda

Horoz, Bakkal’la çok başka

Bülent Buda: Yaşamsal bir geri dönüş. Golcüler Denizli için çok şey ifade ediyor.
Özellikle Ömer Şişmanoğlu büyük istek, özveriyle oynuyor. Ligin dibine demir atmış, istikrarlı bir oyun alanı dizilimi ile oyun planından uzak, neredeyse her şey bitmiş denilen zaman diliminde Mesut Hoca’nın Denizli’ye gelişi adeta bir kurtuluş reçetesi oldu.
Oyun alanı dizilişi ile alınan sonuçlardaki istikrar etkileyici bir takım oyununun sonucu. Denizli’ye hayat öpücüğü gibi geldi bu son 3 puan. Kuşkusuz bu ulaşılan devamlılık ile kazanma isteği sürecektir.
Fatih Tanfer: Gençlerbirliği karşısında 1-0 geriye düştüğünde bile maçı kazanacaklarından şüphem yoktu. Bugün değil, devre arasından beri inanarak yazıyorum. Denizlispor’un çok güçlü bir kadrosu var. Gençlerbirliği’ni de taraftarının müthiş desteğiyle yenip kurtuluş yolunda önemli bir adım attı. Ömer Şişmanoğlu’nun gol vuruşu usta işiydi. Geçen hafta yazmıştım. Herkes Djedje gibi oynarsa kimse Denizlispor’un bileğini bükemez diye. Ona özel tebriklerimi gönderiyorum. Hem oynadı hem galibiyet golünü attı. Bu inanmış kadrosuyla Denizlispor ligde kalmayı hak ediyor.
Mehmet Demirtaş: Makasın daraldığı haftalarda bir soluk, bir hareketsizlik, bir hata tüm sezonu alıp götürebiliyor sizden. Rakiplerinizin önde olduğu anlarda sizin tabelada geride olduğunuz bir tabloda psikolojik zararın üzerinden kalkıp tepki göstermek çok kolay iş değildir. Fakat elinizde özel oyuncular varsa, krizi fırsata çevirebilirsiniz. Bu ligleri avucunun içi gibi bilen, son dokunuş ustası Ömer yine boş geçmemiş, ülkesinin yetenek kokan genlerini barındıran Djedje her hafta ekran başında kalmamıza sebep olmuşken değerli ve de yüzleri gülümseten bir zafer kazanıldı. Ligde artık hata lüksünün olmadığı haftalardayız. Attıkları her adım bu arena ile bağları kuvvetlendiriyor.