Ege Çalışanı sevindirdiler

Çalışanı sevindirdiler

07.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Karşıyaka Belediyesi, Kent AŞ bünyesindeki çalışanları için DİSK Genel-İş Sendikası ile toplu iş sözleşmesi imzaladı. Karaburun Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası arasında yapılan toplu sözleşme görüşmeleri de anlaşmayla sonuçlandı.

Çalışanı sevindirdiler

Karşıyaka’da, emekçilerin maaşında iyileştirmeler yapıldı. Genel-İş 8 No’lu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin, “Kent AŞ bugün İzmir’in en iyi ücretini alan şirketlerinden biri oldu. Belediye Başkanımız Sayın Dr. Cemil Tugay, temsilci ve yönetici arkadaşlarımızla toplu iş sözleşmemizi konuştuk ve 10 binin altında bir ücretin alınmaması kanaatine vararak en düşük günlük ücreti 255 liraya yükselttik. Kıdem zammıyla birlikte belli bir yere gelen çıplak ücretin üstüne daha önceki yıllarda günlük ücrete eklediğimiz ve sözleşmemizde olmayan, 657 sayılı devlet memurlarına verilen aile yardımını tekrar toplu iş sözleşmemize ekleyerek 521 liralık artı bir kazanç sağladık” dedi. CHP İzmir milletvekilleri Atila Sertel ve Mahir Polat ile Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, sözleşmenin çalışanlar adına önemli bir kazanım olduğunu belirtti.
En düşük 6 bin 750 lira
Karaburun’da da 1 Temmuz 2022-30 Haziran 2024 tarihleri arasını kapsayan toplu iş sözleşmesi, Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ile Genel İş 4 No’lu Şube Başkanı Aydın Tekin tarafından imzalandı. Belediyenin Personel Limited Şirketi kadrosunda yer alan 120 çalışanın ücret, sosyal yardım ve ikramiyelerinde iyileştirme yapıldı.
Çalışanlar, davullu zurnalı kutlama yaptı. Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, “Personelin emeğinin karşılığını alması, daha kaliteli hizmet üretebilmek için önemli. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatına uyarak, en düşük ücretli arkadaşımızın eline geçen ücreti 6 bin 750 lira olarak belirledik” dedi.