Ege Çamlaraltı ‘na yenilikçi çözüm ödülü

Çamlaraltı ‘na yenilikçi çözüm ödülü

17.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İzmir Özel Çamlaraltı Koleji öğrencilerinden oluşan Çamtech takımı tüm dünyadan katılımın olduğu First Lego League Turnuvası’nın 15’inci sezon İzmir 1’inci Yerel Turnuvası’nda ‘Yenilikçi Çözüm’ ödülünü aldı.

Çamlaraltı ‘na yenilikçi çözüm ödülü

Çamtech takım koçu ve Fen Bilgisi Öğretmeni Makber Ünal ve takım danışmanı Fizik Öğretmeni Orçun Aksade, bu yıl “Into Orbit” (Uzay Serüveni) temasıyla düzenlenenen turnuvada kendilerine ait proje fikirlerinin büyük ilgi gördüğünü söyledi. Aksade, turnuvanın öğrencilerin ufkunun açılması, bilimin yaygınlaştırılması ve geleceğin sorunlarına yeni bakış açısı kazanmaları bakımından çok önemli olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

Radyasyon koruması

Ünal da, “Öğrencilerimiz yaptıkları araştırmada, uzay yolculuklarında astronotların maruz kaldığı radyasyonun demans (Bunama) rahatsızlığına neden olduğunu öğrendi. Radyasyonun etkilerini azaltan bir kıyafet tasarım fikri projesi gerçekleştirdi. Bu konuda akademisyenlere de danışıp ilgili patent başvurusu gerçekleştirdik. Patentin onaylanmasının ardından bilim alanında önemli bir uzayla ilgili sorunlara yönelik yeni bir fikre ufuk açmış olacağız” diye konuştu.