Ege ‘Can’dan destek

‘Can’dan destek

04.04.2021 - 00:20 | Son Güncellenme:

Can Sağlık Grubu, otizmli bireylerin sağlık ihtiyaçlarını kendilerini rahat hissedecekleri alanlarda karşılamak üzere özel bir çalışma grubu kurdu

‘Can’dan destek

Can Sağlık Grubu, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde farklı bir çalışmaya imza attı. Otizm Çalışma Grubu kuruldu. Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Muzaffer Keskiner, otizm dostu hastane olmak gayesiyle çalışmalarını başlattıklarını söyledi, “Hastanemize gelen tüm otizmli bireylerin sağlık ihtiyaçlarını kendilerini rahat ve konforlu hissedecekleri alanlarda karşılamayı amaçlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Can’dan destek

İletişim kurulacak

Can Sağlık Grubu CEO’su Dr. Alper Dölenmen de, “Çalışma grubumuzda koordinatörlük görevini üstlenen, zamanında Hollanda Otizm Fedarasyonu Başkanlığı yapmış ve aynı zamanda otizmli bir oğlu olan Yvonne Yüksel ile ilginç bir tanışma hikayemiz var. Bu hikaye Otizm Çalışma Grubu’nun kurulmasına da vesile oldu. Yollarımız, Yvonne sağlık ihtiyacını karşılamak üzere oğlunu hastaneye getirdiğinde kesişti. Hastanede dolaşırken oğlunun ses ve diğer uyaranlar sebebiyle rahatsız olduğunu fark ettim. Görevli sağlık personelleri ve hekimlerimizle hemen aksiyona geçerek kısa sürede rahat, sessiz ve özel bir bölüm oluşturduk. Sağlanan ortamda sağlık ihtiyacının rahatlıkla karşılanması Yvonne’u ve oğlunu çok mutlu etti. Bunun üzerine otizmli bireylerin hastanemize müracaat ettiklerinde kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlamak ve ihtiyaçlarını uzman bir ekiple karşılamak için grubu oluşturmaya karar verdik” diye konuştu.
Dölenmen, otizmli bireylerin muayene olmaya geldiklerinde genel olarak hastanelerde yaşadıkları problemleri ortadan kaldırarak, fiziksel ve psikolojik iyilik hallerini desteklemek, toplumla kurdukları iletişim bağlarını güçlendirmek istediklerini sözlerine ekledi. Otizm Çalışma Grubu’nda koordinatörlük görevi üstlenen Yvonne Yüksel ise, “Bazı çocuklar konuşamaz, bazıları da konuşabilir ancak anlaşılamaz. Özellikle, sosyal ortamlarda dışlanmak ve iletişim kurmanın zorluğu veya yetersizliği en büyük sorunları oluşturmakta. Bu konuda başarılı olacağımıza inanıyorum” dedi.