Ege ‘Can’dan destek

‘Can’dan destek

04.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Çeşme Belediye Başkanı Oran, hayvanseverlere müjde verdi. Kuşadası Belediye Başkanı Günel dostlara işkence edenlerin ceza almasını istedi. Buca ve Karabağlar’daki etkinlikler renkli geçti

‘Can’dan destek

Çeşme, Kuşadası, Buca ve Karabağlar belediyeleri, sahipsiz can dostlar için seferber oldu. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, ilçeye 5 Pati Park kazandıracaklarını söyledi. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, sokaktaki can dostların haklarına sahip çıktı. FestPati Buca, dostları sıcak yuvaya kavuşturdu. Karabağlar Belediyesi ise kermes düzenledi.
5 Pati Park daha kazandıracak
Çeşme Belediyesi, Alaçatı’da açtığı köpeklere özel ‘Pati Park’ın büyük ilgi görmesi üzerine harekete geçti. Başkan Ekrem Oran, merkez, Ilıca, Dalyan, Germiyan ve Çiftlik’te de kuracaklarını müjdeledi. Başkan Oran, “Hayvan barınağımızı yeniledik, sokaktaki can dostlarımız için İsmail Ekmekçioğlu Ücretsiz Veteriner Kliniğimizi hayata geçirdik, şimdi de Pati Park’ları kazandırıyoruz. Hayvanseverlerimiz minik dostlarına burada eğitim verebilecek, aynı zamanda onlarla keyifli zaman geçirebilecek” dedi.
‘Vicdansızlar’
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel de, Kadınlar Denizi Mahallesi’nde 4 yavru sokak köpeğinin kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından vahşice öldürülmesi üzerine bir açıklama yaptı. Günel, “4 tane henüz 3 aylık yavru köpek ne yazık ki işkence yapılarak öldürüldü. Bunu yapan ya da yapanların insanlıktan nasibini almamış cani ruha sahip olduğuna şüphe yok. Kentimizde tüm canlılar yaşam hakkına sahip. Dün olduğu bugün de, yarın da Kuşadası Belediye Başkanı ve bu kentin bir ferdi olarak onların yaşam hakkının savunucusu ve koruyucusu olacağım. Bunu yapanların adalet önünde hesap vermesi için mücadele edeceğim” diye konuştu.
Buca Belediyesi’nin düzenlediği FestPati Buca etkinliği ise hayvanseverleri bir araya getirdi. Festivalde, vatandaşlara 4 ton, sivil toplum kuruluşlarına 1 ton ücretsiz mamanın yanı sıra mama kabı ve çevre konusunda farkındalık yaratmak için yeşeren kalemler armağan edildi. 12 kedi ile 10 köpek sahiplendirilerek yeni yuvalarına kavuştu. Köpekler arasında düzenlenen ‘Can Dostları Güzellik ve Yetenek Yarışması’nda podyuma çıkan Buca Belediyesi Engelli Kedi Evi sakini duyma engelli Beyaz, jüriden tam not aldı.
Karabağlar’da ise Kent Konseyi Ekolojik Denge Hayvan Hakları, Engelli Anneleri ve Semt Merkezi çalışma grupları tarafından sokak hayvanları yararına kermes düzenlendi. Stantlar açıldı. Programa katılan Başkan Muhittin Selvitopu, “Kentleşme hızlandıkça, onların yaşam alanları, doğal ortamları da yok oluyor. Tüm insanlığın bir an önce bu konuda harekete geçmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.