Ege Çeşme’ye başkanlık 15 yıllık hayaliydi

Çeşme’ye başkanlık 15 yıllık hayaliydi

24.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Çeşme’ye başkanlık 15 yıllık hayaliydi

Çalışmalarını Milliyet Ege’ye anlatan Belediye Başkanı Oran, “Yıllar sonra hayalimi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Projeleri çok önceden tasarlamıştım. Şimdi de hepsini hayata geçireceğim” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin turistlik ilçesi Çeşme’nin Belediye Başkanı Ekrem Oran, göreve geldiğinden beri yaptıklarını Milliyet Ege’ye anlattı. Oran, 10 yıl belediye başkan vekilliği, 4.5 yıldan fazla bir süre de CHP İlçe Örgütü’nün başında bulundu. “Evim dediğim Çeşmelilere hizmet için geldim” diyen Oran, “Seçimi kazanır kazanmaz parti rozetimizi çıkardım. Ailem dediğim Çeşmelilere hizmet etme fırsatını yakaladım. Yıllardır ilçem için kafamda planlar tasarlamıştım. Bu heyecanla planladığım, tasarladığım projeleri seçim sürecinde anlatmıştım. Şimdi de uygulamaya geçtik. Vatandaşın memnun olduğunu görüyoruz” dedi.

Alaçatı binası açıldı

Göreve geldiği günden bu yana hızla çalışmaya başlayan Başkan Oran, daha önce hiç kurulmayan Çevre Koruma Müdürlüğü’nü kurdu, 5 yıl önce kapatılan Alaçatı ek hizmet binasını tekrar hizmete açtı. Merkez binadaki bütün birimlerin Alaçatı’da da olduğunu dile getiren Oran, “Vatandaşımızın işlemleri için merkeze gitme zorunluluğu bitti. Binamızı yavaş yavaş eski günlerine kavuşturuyoruz. Konferans salonumuzda tekrar organizasyonlara ev sahipliği yapmaya başlayacağız. Ayrıca binamızın yan tarafına halkımızın talebi doğrultusunda çay bahçesi açacağız. Şu anda projelendirme aşamasında. Alaçatı halkının şikayet ettiği yüksek fiyat burada olmayacak. Haftada 1-2 gün de açık hava gösterimi yapacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Plajda eksik kalmadı

Ilıca Plajı’yla ilgili de konuşan Başkan Oran, tesisi 30 günde kendi imkanlarıyla toparladıklarını belirtti, şunları söyledi: “80’li yıllardaki gibi Ilıca Plajı’nı halkın ücretsiz kullanımına açtık. Belediye denetimi altında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Can kurtaranlarımız geldi, zodyak teknemiz alınıyor. Yüzme sınırımızı belirliyoruz. Güzel bir hizmet yaptığımızı düşünüyorum. Şu anda Ilıca Plajı’nda 8 mıntıka temizliği yapan personel, 4 tuvaletçi, 3 plaj zabıtası, 5 de cankurtaran görev yapıyor. Büfelerde çalışan arkadaşlarımızla birlikte 30’a yakın elemanımız çalışıyor. Belki de ilk defa plaj zabıtası başlattık. Pilot bölge olarak Ilıca’yı seçtik. Bunu en kısa sürede Çeşme’deki diğer plajlarda da uygulayacağız. Plajlara ilave ettiğimiz 24 tuvaletle birlikte sayı 30’u buldu.”

Haberin Devamı

Festival müjdesi verdi

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile uyum içinde çalıştıklarını vurgulayan Başkan Oran, “Büyükşehir Başkanımız söz verdi ‘Çeşme Kongre Merkezi’ni yapacağım’ dedi. Buna inanıyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri kapı gibi arkamızda. Şu anda ilçe sokaklarına parke taş döşeniyor. Yakın zamanda bitecek. İlçemizin her tarafı pırıl pırıl olacak” dedi. Çeşmelilere bir de müjde veren Oran, “Eylül ayında Çiftlikköy’de Türk-Yunan Dostluk Festivali düzenleyeceğiz. Biz burada 100 yıllarca birlikte yaşamış iki kültürü yeniden dostluk köprüsüyle bağlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Çeşme’ye başkanlık 15 yıllık hayaliydi

Turizm, illaki genişleyecek

Çeşme’nin turizmin amiral gemisi olduğunu ifade eden Başkan Ekrem Oran, “Bir bütün olarak turizme baktığımızda turizmi çeşitlendireceğiz. Okullar kapandığında açılan, açıldığında kapanan ve sonra da sen ben bizim oğlanın kaldığı Çeşme turizmi artık ufkunu açacak. Atatürk’ün kaldığı Ilıca’daki Rasim Palas Oteli’ni yeniden açacağız. Ilıca’ya iade-i itibar yapacağız. Terk edilmiş köy görüntüsünden çıkacağız. Benden önceki her başkanın dediği gibi termal, spor turizmi, doğa sporlarını da ekleyeceğiz. İlk aşamada eylül ayında Türkiye Sörf Ligi’ni buraya getireceğim. Daha sonra Avrupa Yelken Yarışmaları yapılıyordu, geri getirmek için çalışmalara başladım. Spor turizmi, gastronomi, termal turizm, kongre turizmi...

Haberin Devamı

Turizmi illa ki büyüteceğiz. Bu kapsamda 582 Alman turizm acentesi sahibini Çeşme’de misafir ettik. Belediye sponsorluğunda ağırladım ve dedim ki, ‘Yeter ki siz gelin özellikle de sezon dışı.’

Çeşme yeniden dış turizmdeki yerini muhakkak alacak. Ankara’da Turizm Bakanımızla da görüştüm. Çeşme’yle ilgili güzel tasarrufları var, beraber katkı koyacağız” diye konuştu.

Çeşme’ye başkanlık 15 yıllık hayaliydi

Sakız damlıyor

Türkiye’de sadece Çeşme’de ve Yunanistan’ın Sakız Adası’nda yetişmekte olan sakız ağacına hak ettiği değeri vermek üzere Çeşme Belediyesi tarafından ilk kez hasat etkinliği düzenlendi. Tarım politikalarını desteklemeye devam edeceklerini belirten Başkan Oran, “Sakız Ağacı kendini insan sağlığına adamış bir ağaç. Binlerce yıldan beri deri hastalıklarında, diş ve ağız antiseptiğinde, diş etlerinin tedavisinde kullanılan, ürün sunan bir ağaç. Bu ağacı çizdiğimizde kendi içinden akan bir reçine var. Aynı zamanda yüzlerce, binlerce yıldır yaşayan bir ağaç köklerinden tekrar hayata tutunmaya çalışıyor” dedi. Başkan Oran, “Bununla birlikte belediyemiz, Çeşme limonu, kavunu, enginarı gibi diğer tarım ürünlerimizin ekonomiye kazandırılması için var gücüyle çalışmaya devam edecektir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gürültü kirliliğiyle mücadele

Alaçatı Turizm Derneği’nin gürültü kirliliğine karşı başlattığı mücadeleyle ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Oran, “Bizim gürültü kirliliğinden en büyük şikâyetimiz Alaçatı. Biz herkese duyuru yaptık. Alaçatı sokaklarından platformları kaldırın dedik. Bu uyarılara yüzde 95 olumlu yanıt aldık. Kalan yüzde 5’e belediyenin ikaz ve uyarılarına uymamaktan işlem yapıyoruz.

Sokaklara bakan hoparlörleri sökmelerini rica ettik, buna da esnafımız riayet etti. Alaçatı’da gürültü hala var ama eskisine göre az. Bu yavaş yavaş kademeli olarak, eğlence ve dinlence dengesini göz ardı etmeden düzelecek. Eğlenceyi bitireceğiz diye bir şey yok, aksine ben eğlence sektörünün müşterisiyim. Sadece bu dengeyi sağlayacağız” dedi.

İlçe tarihinin en büyük yatırımı

Çeşme’ye başkanlık 15 yıllık hayaliydi

Problemlere anında çözüm üretebilmek için WhatsApp ihbar hattını devreye aldıklarını sözlerine ekleyen Çeşme Belediye Başkanı, “Sezonun ortasında geldik biz yönetime, çözülecek çok şey var. İZSU, barajdan çıkan 100 litre suyun 30 litresini faturalandırıyordu. 70 litre kaybımız vardı. Bu kaybı önlemek için Cumhuriyet tarihinde bir seferde yapılan Çeşme’ye en büyük yapılan yatırımı yaptı. 85 milyon lira. Barajımız ağzına kadar doldu. Biz kapakları açtık, Alaçatı tarafına tahliyeleri verdik. Yıllardır olmayan bir şey, bayramda su ve elektrik kesilmedi, kanalizasyonlar taşmadı. Bu nasıl oldu derseniz, biz 24 saat çalışıyoruz” ifadesini kullandı.

Yazarlar