Ege Çevre Komisyonu topu valiliklere attı

Çevre Komisyonu topu valiliklere attı

04.12.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Komisyon Başkanı, AKP Uşak Milletvekili Nuri Uslu, Büyük Menderes Havzası’nı hangi ilin kirlettiği konusunda Denizli Çevre ve Orman Müdürü Yılmaz Kaplan’la tartıştı, “Valilikler araştırsın” dedi

Çevre Komisyonu topu valiliklere attı

TBMM Çevre Araştırma Komisyonu, Denizli’de incelemelerde bulundu. Büyük Menderes Nehri’ndeki inceleme sırasında, Denizli Çevre ve Orman Müdürü Yılmaz Kaplan’la Komisyon Başkanı AKP Uşak Milletvekili Nuri Uslu arasında tartışma yaşandı.
Kaplan, nehrin, 540 kilometre boyunca geçtiği yerlerde, fabrikaların ağır metal atıklarıyla kirletildiğini dile getirdi, “Asıl kirlilik, Adıgüzel Barajı’nda başlıyor. Uşak’ta arıtması olmayan 14 boyahane ve Karma Organize Sanayi Bölgesi’ndeki deri fabrikaların ağır metal atıkları, Banaz Çayı aracılığıyla Büyük Menderes’e akıyor” dedi. Araya giren Komisyon Başkanı Uslu, Kaplan’ın yanlış bilgi verdiğini iddia etti, şöyle konuştu: “Uşak’taki Karma OSB’de arıtma tesisi var ve 2 yıldır çalışıyor. İki fabrika dışında hepsinin arıtma tesisi var ve çalışıyor.”

‘Bilgi kirliliği kalksın’

20 kişilik komisyon, daha sonra Uşak’a geçti, yine incelemeler yaptı, İl Özel Müdürlüğü’nde Vali Ayhan Kavas’tan bilgi aldı. Burada konuşan Uslu, Büyük Menderes Havzası’nı kirleten il konusundaki bilgi kirliliğinin ortadan kaldırılmasını istedi.
Uslu, “Bu konuda Aydın, Denizli ve Uşak valileri olarak bir komisyon oluşturun. Bu komisyon, Büyük Menderes Havzası’nın kirlenmesinin nedenlerini ortaya çıkarsın. Üç vali de aynı anda çalışarak, kirleten ilin hangisi olduğunu bulsun” diye konuştu.