Ege CHP-BASİFED ekonomi zirvesi

CHP-BASİFED ekonomi zirvesi

01.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) CHP’nin davetiyle Ankara’da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve altı Genel Başkan Yardımcısıyla bir araya geldi.

CHP-BASİFED ekonomi zirvesi

İki saate yakın süren toplantıda BASİFED üyesi iş insanları yaşadıkları sorunları anlatıp çözüm önerilerini sıraladı. BASİFED Başkanı Mehmet Ali Kasalı, “Dernek olarak, ülkemizin sorunlarının çözümü için irade beyan edenlere birebir ulaşarak, sorunları yaşayan ve çözüm önerilerini sunan iş insanları olmanın bilinci ile İzmir iş dünyasının ortak sesi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu da, sorunlarını bildiklerini ve çözümü içinde iktidara geldiklerinde ortak akıl ile hareket edeceklerini vurguladı.
İzmir’in tarımda 4.0’ı yakalaması, serbest şehir olması önerilerini paylaştıklarını sözlerine ekleyen Kasalı, “İzmir’in 4T, yani tarım, teknoloji, tasarım ve temiz enerji konusunda öne çıkmasını talebimizi belirttik. Karar alma mekanizmalarında kadın kotasının yüzde 50’ye çıkarılması, AB’ye uyum sürecinin sivil toplum ile beraber tasarlanması konularındaki önerilerimizi sunduk” dedi.