Ege CHP’de iki il ve üç ilçe netleşti

CHP’de iki il ve üç ilçe netleşti

28.01.2024 - 00:00 | Son Güncellenme:

CHP, Muğla Büyükşehir Başkanı adayı olarak Ahmet Aras’ı, Denizli’de Nuri Çavuşoğlu’nu gösterdi. Milas ve Datça’da da isimler belirlendi. Ayvalık’ta ise mevcut başkanla yola devam.

CHP’de iki il ve üç ilçe netleşti

CHP, 8’i büyükşehir, 13’ü il belediye başkan adayı olmak üzere toplam 209 seçim çevresi adayları belli oldu. Denizli’de Bülent Nuri Çavuşoğlu, Muğla’da da Ahmet Aras tercih edildi. Muğla Milas’ta Fevzi Topuz, Datça’da da Aytaç Kurt aday oldu. CHP, Ayvalık’ta da mevcut başkan Mesut Ergin ile devam kararı aldı. Bir dönem Bodrum Belediye Başkanlığı yapan ve tekrar aday olan Ahmet Aras, CHP Parti Meclisi’nin aldığı karar ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterildi. Aras, “Bodrum’dan Dalaman’a, Datça’dan Fethiye’ye, Kavaklıdere’den Köyceğiz’e, Marmaris’ten Menteşe’ye, Milas’tan Ortaca’ya, Seydikemer’den Ula’ya ve Yatağan’a kadar, cennet Muğlamızın her köşesini kendi evim gibi görmek, her Muğlalıyı öz ailemden biri olarak kabul etmek, iyi ve kötü günlerinde daima yanlarında olmak, haklarını korumak, vazgeçilmezim olacak. Ayrıca, ormanlarımızı acımasızca katlederken, suyumuzu da gasp eden termik santralleri başımıza bela edenlere, kıyılarımızı ve tarım alanlarımızı betona boğmak isteyenlere, yüz yıllardır yaşadığımız toprakları adaletsiz, çifte standartlı kararlarıyla bizlere dar ederek, hayatımızı cehenneme dönüştürenlere karşı amansız bir mücadele içinde olacağım ve önceliği insan değil para olan bu zihniyeti engellemek için, yasal gücümü sonuna kadar kullanacağım” dedi. 

Haberin Devamı

Kırgınlığı bırakın’

Ergin de, “Dün olduğu gibi bugün de Ayvalıklı hemşehrilerimle hep yan yana hep omuz omuza birlikte yürüdük, sizlerin desteğiyle bir beş yıl daha yürümeye devam edeceğiz. Artık kırgınlıkları küskünlükleri unutup Ayvalığımız için yeni bir yola çıkma yeni bir başlangıç yapmanın zamanıdır” ifadesini kullandı.

29 Ocak’ta  açıklanacak!

Parti Sözcüsü Deniz Yücel, MYK sonrası düzenlediği basın toplantısında İzmir’e ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yücel, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayımızın ve ilçe belediye başkan adaylarımızın açıklanmamasının sebebi partimizin yetkili organlarının hala titizlikle çalışma yapmasıdır. İzmir’in ilçeleriyle ilgili bir tartışma olduğu konusunda ben de herhangi bir bilgi yok. Benim adımın geçtiği konusunda da herhangi bir bilgi yok. Neticede İzmir siyasetçisiyiz. İzmir milletvekiliyim ve geçmişte il başkanlığı yaptım. Çeşitli yakıştırmalar yapılabilir, bize ulaşan bir sorun, çatışma, çekişme söz konusu değildir” dedi. Öte yandan CHP kalan tüm adaylarını Büyükşehir adayıyla birlikte 29 Ocak Pazatesi günü gerçekleşmesi planlanan PM toplantısının ardından açıklayacak.