Ege Çıray: Günay, Hitler’in propaganda bakanı gibi

Çıray: Günay, Hitler’in propaganda bakanı gibi

08.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP İzmir milletvekili adayı, Kültür Bakanı’nın “Polisin İzmir Büyükşehir’e yaptığı baskına biz onlardan çok üzülüyoruz” sözlerine işte bu cevabı verdi

Çıray: Günay, Hitler’in propaganda bakanı gibi

Palisin, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yaptığı baskın sonrası Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın, “CHP’liler operasyona seviniyor. Biz onlardan daha çok üzülüyoruz” sözlerine, CHP İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Aytun Çıray’dan sert yanıt geldi. Çıray, Bakan Günay’ı, Hitler’in propaganda subayına benzetti. Çıray, “Arkadaşlarımızın evleri sabaha karşı basılırken, telefonları aylarca dinlenirken, odaları gözlenirken, bir yaşındaki bebek sütten kesilip annesi cezaevine gönderilirken bizim sevindiğimizi düşünenler, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kültür ve Turizm Bakanı değil, olsa olsa Hitler döneminin propaganda bakanı olabilir” dedi.

Despotluğa gidiş

Sosyaldemokrat olduğunu öne süren Günay’ın böylesi yanlı ve siyasi bir operasyonu savunabilmesini anlayamadığını belirten Aytun Çıray, Türkiye’de demokrasiden despotluğa doğru bir gidiş olduğunu öne sürdü. Çıray Gümüşpala Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında, son dönemde arntan baskılara dikkat çekti.

“Köylü, milletin efendisi olacak”

CHP İzmir Milletvekili ve milletvekili adayı Mehmet Ali Susam, kamuoyunda 2B olarak bilinen “Orman Vasfını Yitirmiş Arazi” sorunu nedeniyle sıkıntı yaşayan Foça’nın Bozbeyli Köyü’nü ziyaret etti. Partisinin “2B Barış Projesi”ni anlatan Susam, bu arazileri tarım yapanlara ya da orman köylülerine ücretsiz vereceklerini söyledi. Susam, Tire’de de CHP’nin tarım programını anlattı. Tire’de Ziraat Odası, Ticaret Odası, Esnaf Odaları ve Tire Süt Kooperatifi’ni ziyaret eden Susam, CHP iktidarında tarım kesimini yeniden üretmeye başlaması için girdi maliyetlerinin düşürüleceğini söyledi, köylüyü yeniden milletin efendisi yapacaklarını ifade etti.

Aksünger: Vatandaş arası ayrım olmaz

CHP İzmir milletvekili adayı Erdal Aksünger, Torbalı esnafı ve vatandaşlarla buluştu. 12 Haziran’da CHP’nin iktidarı halinde, vatandaşlara seçim beyanname-sinde verilen tüm sözlerin yerine getirileceğini dile getiren Aksünger, halkın inanç ve desteğiyle Türkiye’nin bu seçim sonrasında hak ettiği özgürlükleri yaşayabileceği bir ülke konumuna geleceğini söyledi. Vatandaşlar arasında ayrımcılık olamayacağını kaydeden Aksünger, Torbalı ziyaretinden sonra Aktepe Tuncelililer Derneği’nde Tuncelili vatandaşlarla buluştu.

Özdağ’ın büro açılışı mitinge dönüştü

AK Parti Manisa 5. sıra milletvekili adayı Selçuk Özdağ, kent merkezinde seçim bürosu açtı. Özdağ, “Şimdiye kadar ilk defa seçilmişlerin, atanmışlar karşısında başının dik olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Bundan böyle seçilmişlerin başı, atanmışların önünde hep dik olacaktır” dedi. Selçuk Özdağ’ın, Cumhuriyet Meyda-nı’ndaki bürosunun açılışına partisinin diğer adayları, 12 Eylül öncesi öldürülen Yıldırım Akdoğan’ın felçli kız kardeşi Ayten Akdoğan, Kırkpınar başpehlivanlarından Hüseyin Çokal ile MHP ve BBP’de siyaset yapmış eski ülkücüler de katıldı. Açılış, mitinge dönüştü.