Ege Çocuğunuz acaba alerjik reaksiyon mu gösteriyor?

Çocuğunuz acaba alerjik reaksiyon mu gösteriyor?

30.03.2017 - 03:41 | Son Güncellenme:

Doç. Zeynep Arıkan Ayyıldız, grip gibi görünen bazı vakalarda çocukların alerjik reaksiyon gösterdiğini belirterek aileleri uyardı.

Çocuğunuz acaba alerjik reaksiyon mu gösteriyor

Medical Park İzmir Hastanesi’nden Çocuk Alerji Uzmanı Doç. Dr. Zeynep Arıkan Ayyıldız, anne babalarının çocuklarda griple alerjik reaksiyonu karıştırdıklarını belirterek, böyle durumlarda çocukların alerjik duyarlıklarının tespit edilmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Bebeklerin, 6 aydan sonra ek gıdalara başladığında da yine aynı tepkileri verebildiğini belirten Doç. Ayyıldız, “Hekiminiz gerekli testleri yaparak sizi yönlendirecektir. Ayrıca 3’ten fazla tekrarlayan bronşit durumları varsa bu durumun altında yine alerji yatabilir” diye konuştu.

Doç. Dr. Zeynep Arıkan Ayyıldız, ailelere şu önerilerde bulundu: “Çocuklarda alerjik reaksiyonlar, daha çok öksürükle ortaya çıkar. Bu öksürükler üst solunum yolu enfeksiyonları ile karıştırılmamalıdır. ÜSYE’ye bağlı öksürükler ortalama bir hafta sürerken, alerjiye bağlı öksürükler 3-4 hafta olabilir. Öksürükle beraber hışıltı, nefes darlığı gözükebilir ve çocuk geceleri öksürük atakları ile uyanabilir.”