Ege Çocuklara tarımı öğretip sevdirecek

Çocuklara tarımı öğretip sevdirecek

15.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir Ticaret Borsası’nın (İTB) “Gelecek Toprakta, Toprağımız Emin Ellerde” sloganıyla 2017 yılında başlattığı “Toprak ve Çocuk” programı kapsamında, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile olan işbirliğinin süresinin uzatılması amacıyla hazırlanan protokolü İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür imzaladı.

Çocuklara tarımı öğretip sevdirecek

Yapılacak en değerli yatırımın gelecek nesillere olduğunu kaydeden Kestelli, “Artan şehirleşme ve hızlı dijital dönüşüm çocuklarımızın topraktan uzak yetişmelerine neden oluyor. Hedef kitlemiz öncelikle 6-10 yaş arası ilköğretim çağında olan ve şehir merkezinde yaşayan çocuklarımız. Topraktan, tarladan, bahçeden uzaklaşan çocuklarımıza yeşili, toprağı, tarlayı sevdirecek faaliyetler olacak. Biliyoruz ki, biz çocuklarımıza toprağın değerini doğru anlatabilirsek, toprak da gelecek nesillere daha iyi bakacak. Sonuçta, gelecek toprakta, toprağımız da emin ellerde olacak” diye konuştu.
Oyunlarla anlatım
Yentür de “İlkokul çağındaki çocuklara oyunlaştırarak tarımı sevdireceğiz. Kentlerde doğup büyüyen nesli tarımla buluşturmak geleceğimiz içinde büyük önem taşıyor” dedi.