Ege Çocuklardaki dişçi korkusu sona erecek

Çocuklardaki dişçi korkusu sona erecek

14.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ve Balçova Kaymakamlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında ‘Dişlerimiz Yaşam Boyu Bizimle Olsun Projesi’nin ikinci adımı uygulamaya konuldu.

Çocuklardaki dişçi korkusu sona erecek

Balçova Kaymakamı Ahmet Hamdi Usta ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Erhan Atilla’nın katılımlarıyla gerçekleştirilen etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Oyunlarla öğreniyorlar
Kaymakam Usta, “Çocuklarımızı dişçi korkusundan uzaklaştırmak için Dokuz Eylül Üniversitesi ile imzalanan protokol çerçevesinde iş birliği içerisinde projeye başladık. Proje sayesinde önümüzdeki dört senede Balçova’da okula başlayıp diş eğitiminden geçmemiş öğrencimiz kalmayacak” dedi. DEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hülya Erten Can, da “Bu yıl toplam bin 268 öğrenci diş sağlığı konusunda eğitilecek. Her perşembe okullara giderek diş muayenesinin korkulacak bir durum olmadığını eğitici oyunlarla gösteriyoruz. Bununla da kalmıyoruz. ‘Dişlerin Dünyasına Yolculuk’ adlı tiyatro oyunu ile de korkunun yerini merak duygusuna bırakmasını sağlıyoruz” diye konuştu.