Ege Çocuklarımız çok mutlu

Çocuklarımız çok mutlu

24.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Salgının gölgesinde kutlanan 23 Nisan’da başkanlar, koltuğunu bıraktığı çocuklar için hediye yarışına girdi. Kimi bisiklet, kimi kitap, kimisi de düzenlediği şenliklerle, geleceğin yöneticilerinin gönlünü aldı

Çocuklarımız çok mutlu

Atatürk’ün, çocuklara armağan ettiği, TBMM’nin açıldığı gün olan 23 Nisan’ı, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Ege’de de görkemli biçimde kutladık. Masal, ilk bayramını kutlayan Aden... Zeynep, Ada, Deniz... Tüm çocuklarımız, ellerinde Türk bayrağı, “Cumhuriyet’e sonuna kadar sahip çıkacağız” mesajını verdi. Belediye başkanları, koltuklarını bir anlığına da olsa yarının yöneticilerine bıraktı, onları özenle dinledi. Düzenledikleri şenlikler ve hediyeleriyle çocukları mutlu etmeye çalıştı. Pamukkale Belediyesi, bir sürpriz yaptı; Kültür Müdürlüğü ekipleri, 23 Nisan’da doğan Deniz Nur için pasta kesti.

Haberin Devamı

Minik yüzler güldü

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda eğitim araçlarına ulaşmak için kendisinden destek isteyen Bingöllü çocuklara çifte bayram yaşattı. Bingöl’ün Kiğı ilçesine bağlı çeşitli köy ve mezralarda yaşayan 130 çocuğun Başkan Soyer’e iletilmek üzere yazdığı mektuplarda başta tablet olmak üzere farklı ihtiyaçlarını dile getirdikleri destek çağrısı karşılıksız kalmadı.

En büyük ödül

Soyer’in talimatı üzerine hazırlanan tablet, televizyon, bisiklet, kitap, giyim eşyası ve sürpriz hediyelerden oluşan destek paketleri İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ulaş Aydın tarafından Bingöl Kığı’daki çocuklara teslim edildi. Hediyeleri iletmenin mutluluğu içinde olduklarını dile getiren Özuslu, “Çocuklarımızın Başkan Soyer’e ilettiği talepleri 23 Nisan öncesi ulaştırarak bayrama mutlu girmelerini istedik. Onların gözlerindeki sevinç ve heyecanı görmek bizim için en büyük ödüldü” dedi.
Başkan Soyer, 23. Nisan’ın 101. yılında, İzmir’deki 101 çocuğa da 101 bisiklet hediye etti. Büyükşehir Belediyesi Çocuk ve Gençlik Merkezi’nde öğrencilerle bir araya gelen Soyer, amaçlarının bisikletin kent içerisinde sadece spor aracı olarak değil, ulaşım aracı olarak da kullanılmasını sağlamak olduğunu belirtti. Soyer, Büyükşehir tarafından Kültürpark’ta kurulan Sürdürülebilir Yaşam Parkı’nı da ziyaret ederek çocuklar ve gençlerle birlikte fide dikti ve permakültür alanındaki Böcek Farkındalık Atölyesi’ne katıldı. Gelecek nesillerin, doğayla iç içe ve uyumlu bir hayat sürmesini diledi.

Haberin Devamı

Bayrama özel kitap

Duvarları da 23 Nisan temalı fotoğraflarla donatılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nin yayınladığı “Bilge Karga ve Çocuk” adlı kitap da, 23 Nisan’da çocuk okurlarıyla buluştu. Bayraklı, Bornova, Karşıyaka, Karabağlar, Buca ve Konak ilçelerine bağlı mahallelerdeki ilkokullarda dağıtıldı.

En kalıcı hizmet eğitim

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Darağaç Sanat Kolektifi sanatçılarının denizdeki yaşamı duvarlarına taşıdığı Mimar Sinan İlkokulu ve Mimar Sinan Ortaokulu’nu ziyaret etti. Başkan Tunç Soyer, burada yaptığı konuşmada eğitimin önemine dikkat çekerek, “Biliyoruz ki yapacağımız en kalıcı iş eğitime verdiğimiz destektir” dedi.

Haberin Devamı

Karşıyaka’ya şenlik yaşattılar

Karşıyakalı çocuklar Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı evlerinde, okullarında ve parklarda coşkuyla kutladı. Karşıyaka Belediyesi’ne bağlı 5 anaokulunun tamamında törenler gerçekleştirildi. Bahçelievler’deki Ercan Gür Parkı’nda da Karşıyaka Belediyesi ve mahalle sakinlerinin katkılarıyla renkli bir bayram kutlaması yapıldı. Vatandaşlar parkı balonlarla süslerken, belediye ekipleri de çevreyi Türk Bayrakları ile donattı. Miniklere vatandaşlar ve belediye tarafından hediyeler de dağıtıldı. Ayrıca, ülkelerin bayraklarının yer aldığı uçurtmalarla şenlik düzenlendi.

Haberin Devamı

Çocuk ve gençlerin kenti Bayraklı

Bayraklı Belediyesi tarafından 7 gün boyunca 15 noktada düzenlenen 23 Nisan Şenlikleri, Bayraklı sahilindeki muhteşem final etkinlikleriyle sona erdi. Parklarda, açık alanlarda pandemi kuralları çerçevesinde bir araya gelen binlerce çocuk doyasıya eğlendi, spor yaptı.
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Bayraklı’yı çocukların ve gençlerin kenti yapacağız. Türkiye’nin, dünyanın birçok kentinden çocuklarımız Bayraklı’ya gelecek. Hayallerini, umutlarını burada parlamentolarda konuşacak. Festivaller, bilim kültür olimpiyatları düzenleyeceğiz. Sanatın ve sporun merkezini Bayraklı yapacağız” dedi. Uçurtma etkinliğinde de 30 Ekim depreminde hayatını kaybeden 28 çocuk anıldı. Çocukların isimlerinin yazılı olduğu uçurtmalar, yine çocuklar tarafından gökyüzüyle buluşturuldu.

Bornova’da duygusal 23 Nisan

30 Ekim Depremi’nde halalarının yanında oldukları Rıza Bey Apartmanı’nda hayatlarını kaybeden Feryal Özge Tekin (14) ve Ömer Yiğitcan Tekin (4) kardeşlerin ismi Bornova Belediyesi tarafından evlerinin yanında bulunan, sıkça zaman geçirdikleri parka verildi. Evka-4 Mahallesi’nde düzenlenen törende duygu dolu anlar yaşandı.

Haberin Devamı

Bu park nefesimiz oldu

Anne Neslihan Tekin, “Kızım hep bir kır düğünüyle evlenmek istediğini söylerdi. Şu an baktığımda sanki bir kır düğünündeyim. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Ailece keyifle zaman geçirdikleri parka çocuklarının adının verilmesinin kendileri için gerçekten çok önemli olduğunu söyleyen Baba Recai Tekin, “Nefes almakta bile zorluk çektiğimiz bu zor zamanımızdaki böylesi yaklaşımlar bizleri ayakta tutuyor” diye konuştu. Törende iki kardeşin anısına çınar ağacı fidanı da dikildi.

Buca’da sürprizli sabah

23 Nisan günü başlayan sokağa çıkma yasağı öncesi gece boyunca kenti dolaşan Buca Belediyesi ekipleri; Atatürk heykelinden Barış Manço sokağına, Dumlupınar sokaklarından metro istasyonuna, direklerden parklara kadar binlerce noktaya, hediyeler bıraktı. Güne kendileri için hazırlanan hediyelerle başlayan çocuklar anılarını güzelleştirecek bir bayram sevinci yaşadı.

Daha yeşil okullar istedi

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları dolayısıyla koltuğunu Konak 80. Yıl İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Kumsal Kılıç’a devretti. Başkanlık koltuğuna oturan Kılıç’ın ilk talimatı okul bahçelerinin daha fazla ağaçlandırılması oldu. Belediyenin Çocuk Kitaplıkları projesinin de her semtte uygulanmasını isteyen minik başkan, sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarından dolayı Batur’a teşekkür etti.
Atatürk’ün dünyada çocuklara bayram hediye eden tek lider olduğunu dile getiren Başkan Batur da, tek doğru yolun Ulu Önder’in yolu olduğunu hatırlatıp Nutuk kitabı hediye etti.

Bilim merkezine az kaldı

Öte yandan ilkokul öğrencileri arası “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” konulu resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. “Atatürk, Cumhuriyet’e sahip çıkacak nesiller yaratmak için bu bayramı sizlere hediye etti” diyen Batur, projeleri arasında yer alan Bilim Merkezi’nin de temelini attıklarını ve bir yıl içinde tamamlayacakların müjdeledi.

Tedavi gören miniklere moral

Ege Üniversitesi (EÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencilerinin sosyal sorumluk projesi kapsamında Bornova Sevinç Koleji İlkokul öğrencileri ile birlikte yaptıkları resimler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla EÜ Çocuk Hastanesi’nde tedavi gören çocuklara hediye edildi.

 

Yazarlar