Ege Çocukların istediği park alanı açıldı

Çocukların istediği park alanı açıldı

26.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dağbelen Mahallesi’ne yepyeni bir yaşam alanı kazandıran Bodrum Belediye Başkanı Aras, yakında kütüphane ve restorasyon çalışmalarına da başlayacaklarını belirtti

Çocukların istediği park alanı açıldı

Bodrum Belediyesi’nin vatandaşların yaşam kalitelerini artırmaya yönelik yürüttüğü projeler çerçevesinde, Dağbelen Mahallesi halkı nefes alacağı bir meydana kavuştu. Hizmete giren basketbol sahası, oyun parkı ve piknik alanı ilk günden akına uğradı. Geçtiğimiz yıl Dağbelen Mahallesi’ne yaptığı ziyarette çocukların oyun sahası ve oyun parkı talebine kayıtsız kalmayan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, ilgili birimlere verdiği talimatların ardından takipçisi olduğu projenin hızla tamamlanmasını sağladı. Başkan Aras, hizmete giren basketbol sahası ve çocuk oyun parkının ardından, önümüzdeki süreçte Dağbelen’e; kütüphane, yeni pazar yeri ve tarihi binaların restorasyonu ile ilgili çalışmaları da en kısa sürede başlatacakları müjdesini verdi. Bodrum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Çağla Turhan ise, proje ile ilgili şu bilgileri verdi:
Asırlık ağaç korundu
“İki bin metre bir alan içerisinde asırlık bir dut ağacı da vardı, onu da değerlendirdik. Dut ağacının altına piknik masaları ilave ettik. Biz de yine dut ağacı, jakaranda, çalı mine yine bizim bölgemizde çok kullandığımız türlerden begonvil, lavanta bunlar bizim yöremizin yoğun bitkisi örtüsü, burada susuzluğa, kuraklığa daha dayanıklı olduğu için bunları kullandık. Önümüzdeki yıllarda daha başka parklarımızı da ilave edeceğiz. Yine bu kapsamında Karaova’da, Mumcular’da iki adet, Turgutreis’te ve Yakaköy’de oyun parklarımızı hizmete açtık.”