Ege Daha büyük zaferler için destek bekliyor

Daha büyük zaferler için destek bekliyor

11.09.2017 - 03:15 | Son Güncellenme:

Litvanya’da düzenlenen paralimpik tenis turnuvasından kupayla dönen Büşra Ün, bir sonraki hedefinin Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’na katılmak olduğunu, ancak sponsora ihtiyacının olduğunu belirtti

Daha büyük zaferler  için destek bekliyor

Litvanya’da düzenlenen paralimpik tenis turnuvasından kupayla dönen Büşra Ün, bir sonraki hedefi için hazır olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

‘Tesadüfen başladım’

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunlarına katılmak istediğini dile getiren Ün, “2020 Olimpiyat oyunlarına kadar turnuvalara düzenli olarak gitmem gerekiyor. Çok çalışıyorum. Ancak sponsor olmadan ne yazık ki turnuvalara gitmem hayal. Umarım bir sponsor bulabilirim” dedi.

Tenis ile tesadüfen tanıştığını belirten Ün, engellilerin spor yapabildiğini bile bilmediğini belirterek, “Genelde beden eğitimi derslerinde arkadaşlarımız oynar biz kenarda izlerdik. Bu durumdan çok sıkıldım ve masa tenisi masasını duvara yaslayarak oynamaya başladım” dedi. Bunun üzerine masa tenisi dersi almak istediğini, ancak engellilere masa tenisi dersi vermediklerini, sadece kort tenisi eğitimi olduğunu öğrendiğini söyleyen milli tenisçi, “Bir yandan tekerlekli sandalyemi kullanacağım, bir yandan raketi tutacağım bir de topa vuracağım. O an için bu bana imkânsız gelmişti” diye konuştu. Spora başladıktan sonra 3 ay gibi kısa sürede milli takıma girmeyi başaran Ün, “Ailem olmasa şu an bu durumda asla olmazdım” dedi.

Haberin Devamı

‘Tek eksiğim sponsor’

Hedefinin bu turnuvayı kazanmak olduğunu söyleyen Büşra Ün, “En büyük başarım tabi ki bu kupayı kazanmak değildi. 30’un üzerinde şampiyonluğum var. Benim en büyük başarım İlk Kadın Paralimpik Tenisçi olmam ve paralimpik oyunlara katılmamdır” dedi. Büşra Ün, “2020 için hazırlıklara başlayacağım. Ancak tek başına çalışarak bir şey elde etmem mümkün değil. En az 10 turnuvaya gitmem gerekiyor. Bu turnuvalar sonucunda ilk 32’de yer bulmam şart” şeklinde konuştu.

‘Bir video ile hayatım değişti’

Londra’daki olimpiyatlara sponsor bulamadığı için gidemediğini söyleyen milli tenisçi, “Gidemediğim için çok üzülmüştüm, televizyonda olimpiyat yürüyüşlerini bile izleyemedim. Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edebilir, bayrağımızı dalgalandırabilirdim ama destek bulamadım” dedi. Tenisi bırakma eşiğine kadar geldiğini, izlediği bir videoyla hayatının değiştiğini söyleyen Ün, “Tecrübe, istediğinizi elde edemediğinizde aslında kazandığınız şeydir” yazısını okuduğu anda içindeki olimpiyat ateşinin tekrar canlandığını belirterek, “Oraya gitmeden bu sporu bırakmayacağım” dedi.