Ege Dalgıç: Çeşme’de susuzluk bitecek!

Dalgıç: Çeşme’de susuzluk bitecek!

04.09.2017 - 02:51 | Son Güncellenme:

İZMİR’in Çeşme ilçesinde CHP İlçe Başkanlığı’nın bayramlaşma törenine katılan Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ilçede yaşanan su sıkıntısını gidermek amacıyla 30 yıllık eski şebekelerin yenilenme çalışmalarına başlandığını açıkladı.

Dalgıç: Çeşme’de susuzluk bitecek

İZMİR’in Çeşme ilçesinde CHP İlçe Başkanlığı’nın bayramlaşma törenine katılan Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ilçede yaşanan su sıkıntısını gidermek amacıyla 30 yıllık eski şebekelerin yenilenme çalışmalarına başlandığını açıkladı. Bayramlaşma töreninde projeleri ve çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Dalgıç, geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda yaşanan su sıkıntısının, alınan sıkı önlemler sayesinde bu bayramda yaşanmadığına dikkat çekti.
Su şebekesi yenileniyor
“İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları kapsamında ilk etapta 200 kilometrelik su şebekesi yenilenecek. Ildır bölgesindeki kuyulardan başlayarak ana hat ve bütün ara hatlar İstanbul Dağı’ndaki depoya kadar değişecek” dedi. Başkan Dalgıç, Urla’dan Çeşme’ye su bağlanması için şebeke çalışmasının da sürdüğünü de vurguladı, “Çeşme, Urla’daki ana aksa bağlanacak. Yani İzmir’in ana şebekesinin suyu Çeşme’ye gelmiş olacak. Çeşme su kaynağı sıkıntısı yaşamayacak” dedi.