Ege Datça Sanat Festivali 250 sanatçı ağırlayacak

Datça Sanat Festivali 250 sanatçı ağırlayacak

30.04.2017 - 05:37 | Son Güncellenme:

Ulurlararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi’nin konukları, 15 Ekim’e kadar sürecek festivalde resim, seramik, heykel, müzik ve edebiyat etkinlikleri gerçekleştirecek

Datça  Sanat Festivali 250 sanatçı ağırlayacak

Datça’da eski bir okul binasının restore edilmesiyle 7 yıl önce hizmete giren Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi’nin (UKKSA) bu yılki ilk konukları Rus sanatçılar oldu.

40 bin ziyaretçi

UKKSA’da bu yıl 15 Nisan-15 Ekim arasında gerçekleştirilecek olan ‘7. Knidos’un Sır’ı Sanat Festivali’ kapsamında Datça’ya gelen 10 Rus heykeltıraş, bir ay süreyle ortak çalışma yapacak. UKKSA Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Metin, bu yıl çok yoğun bir sezona hazırlandıklarını söyledi. Metin, “UKKSA’da bu yıl 51 ayrı etkinlik düzenlenecek. Resim, seramik ve heykel sempozyumlarımızın yanı sıra müzik ve edebiyat konulu etkinlikler gerçekleştirilecek. Yerli ve yabancı 250 sanatçı etkinliklerimize katılacak. Bu yıl, geçen yıllara göre çok daha geniş kapsamlı etkinlikler planlıyoruz. Akademi her yıl 40 bine yakın ziyaretçi ağırlıyor. Eğer kurum ve kuruluşların biraz daha desteği olursa, bu yıl burada sanat ve kültür ortamını en iyi şekilde yansıtmaya çalışacağız” dedi. UKKSA’da, 15 Mayıs’a kadar sürecek olan ortak çalışmaya katılan Rus heykeltıraşlar Anna Sosenskaya, Aleksandr Gaev, Borisz Sergeev, Olga Sagakon, Maria Aprasidi, Sergey Gaev, Tomica Mamatova, Khan Abdouragimov, Vitali Vasilev ve İrine Dasheuskaya, çeşitli heykeller yapıp sergileyecek.