Ege Değerine değer katacak

Değerine değer katacak

18.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, siyasilerce 40 yıldır vaat edilen Alaçatı Günübirlik Termal Tesisleri projesini hayata geçiriyor. 1.5 yıl içinde açılacak tesisle ilçedeki turizm hareketliliği kışın da devam edecek

Değerine değer katacak

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, ilçede yaz sezonundaki turizm hareketliliğini kışın da devam ettirmek için Alaçatı Günübirlik Termal Tesisleri projesini hayata geçiriyor. İhalenin 21 Kasım’da yapılacağını kaydeden Oran, “Bu proje, 40 yıldır tüm siyasi partilerin ve belediye başkanlarının vaadiydi. Kimileri vaat eder, kimileri yapar. İnşallah, 1-1.5 yıl içinde açarız” dedi.

Haberin Devamı

Projeyle, Çeşme’deki otellerin kışın da aktif olacağını belirten Oran, dev yatırımla ilgili şu bilgileri verdi:
“20 dönüm üzerinde 3 kapalı 2 açık havuz, hamam, sauna, buhar banyosu, çamur banyosu, fitness salonu, kafe ve restoranı, 6 da engelli odamızın olacağı, günübirlik termal tesislerin temelini ve 12 dükkândan oluşan, Ilıca Çarşısı’nın ihalesini yapacağız. Dev bir tesis olacak. 1500 kişilik. Konaklama yok, buradaki amaç, Çeşme’de sezon dışında daha doğrusu yaz sezonu dışında kapalı olan 1500 otel ve butik otelimizin kışın da çalışmasını sağlayacak tesis. 10 kat imarlı olan bu arazide tek katlı tesis yapacağız. 10 kat imar var ama 10 katlı yapmıyorum, 5 yıldızlı otel de yapmıyorum, yap-işlet-devret modelini de uygulamıyorum. Burada bütün otellerin faydalanacağı ÇEŞTOB’un da desteklediği, ilçenin turizmini kışın da hareketlendirecek tesisleri yapıyorum. Hemen altında termal su var.”
Çeşme’nin, Türkiye’nin turizmde parlayan yıldızı olduğunu kaydeden Oran, “Birinci sıradayız. Pandemide ve post pandemide diğer turizm merkezlerine göre çok daha verimliydi. 2019’daki sayılara gelemedik, çünkü kriz geldi arkasından. Savaş geldi. Çeşme doğru, emin adımlarla yürüyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Herkes memnun

Cumhuriyet Meydanı’nı 30 yıl sonra yenileyen, ardından da projenin 2. etabı olarak sahil şeridine yönelik çalışmaları tamamlayan Oran, 3. etabın da bittiğini kaydetti, “Çeşme, yeryüzündeki cennet, keyif yapılası yer. Dolayısıyla, böyle bir yere ihtiyacımız vardı. Burası insanların plaj olarak kullanacağı, dostlarıyla gelip, çay, kahve içip sohbet edebileceği, isterlerse hiçbir şey yapmadan gelip Sakız’ı, Çeşme Körfezi’nin manzarasını seyredeceği, güzel bir yer. Burası, Cumhuriyet Meydanı’nın 3. etabı. 1. etap Cumhuriyet Meydanı’nın kendisiydi, 2. etap marinaya kadar sahilimizdi. Bu da 3. etap olarak bitmek üzere, son rötuşları yapıyoruz. Arkasından 4. ve 5. etaplar gelecek” dedi. Artık kentin içinden denize girildiğini söyleyen Oran, “Bu da seçim vaatlerim arasındaydı, bunu yaptım ve denize de girdim” dedi.
Projelerden herkesin memnun kaldığını kaydeden Oran, “Memnun olmayanı görmedim. Başka partiden bir ablamız geldi, ‘Çok kötü olmuş’ dedi. Yanımda da başka bir vatandaş vardı, o da o ablaya, ‘Hiç güleceğim yoktu’ diye yanıt verdi. Tabii, eleştirmek için eleştirmemek lazım. Takdir de etmek lazım. Güzel bir kamusal alan kazandırdık. Ümit ediyorum, bu alanları çoğaltacağız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Değerine değer katacak

‘Borcumuz yok’

Belediyenin mali yapısının iyi durumda olduğunu dile getiren Oran, “Finansal olarak çok kuvvetliyiz. Maddi sıkıntı krizden dolayı her yerde olduğu gibi Çeşme’de de maliyetlerin yükselmesi açısından var ama borcu olmayan az sayıdaki belediyeden biriyiz. Hiçbir kamu kurumuna olmadığı gibi, müteahhitlere de borcumuz yok. Vadesi gelmiş borcumuz yok. Belediyemizin SGK borcu da bulunmuyor” dedi.

‘Ruslar yerleşiyor’

Rusya-Ukrayna savaşından kaçanların Çeşme’ye yerleştiğini dile getiren Oran, “Rus ve Ukraynalı aileler var. Savaşmayı reddeden aileler, askerlik çağındaki erkek çocukları ve eşleri Çeşme’ye yerleşiyor, evler kiralıyor. Bu kışı, Çeşme’de geçirmeyi planlıyorlar. Hatta bir tanesi, ‘Kış nasıl geçiyor, sert mi, soğuk mu?’ diye de sordu bana” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Sanat Müzesi yolda

Yakın bir tarihte Alaçatı Modern Sanat Müzesi’nin ihalesine çıkacağını belirten Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, sözlerini şöyle tamamladı: “Kasım ya da aralık ayında Alaçatı’nın hemen girişinde 2 bin 500 metrekarelik bir alanda, eski Kartopu Çamaşırhane binasını yıkıp modern sanat müzesi yapacağız. Resim, heykel gibi modern sanatlar olacak” dedi.
Oran, 2024’e kadar henüz Milli Emlak’la sorunu çözülmemiş olan Çiftlik Olimpos Yüzme Havuzu, Ovacık Kapalı Pazaryeri, Çiftlik Kapalı Pazaryeri ve Alaçatı Seyir Terasları projelerini de tamamlayacaklarını kaydetti.

 

Yazarlar