Ege ‘Demokrasinin vazgeçilmezi’

‘Demokrasinin vazgeçilmezi’

10.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ve Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

‘Demokrasinin vazgeçilmezi’

Başkan Zolan, demokrasinin temel taşlarından biri olan basının vatandaşların haber alma özgürlüğünün en etkili aracı olduğunu söyledi. Başkan Çerçioğlu, “Her koşulda ve özellikle de ekonomi şartlarının iyice ağırlaştığı günümüzde bizleri habersiz bırakmayan gazeteciler demokrasilerin de vazgeçilmezleridir” dedi. Başkan Engin, “Toplumu ilgilendiren tüm olaylarda en ön safta yer alan basın emekçilerimiz, yağmur çamur, kar, kış demeden görevlerini yapmak için haber peşinde koşuyor” diye konuştu. Başkan Örki de, “Belediyemizle vatandaşlarımız arasında haber alma noktasında köprü görevi görmektedirler” ifadesini kullandı.
Başkan Vekili Pehlivan ise, “Gazeteci arkadaşlarımız, ilkeli yayıncılık anlayışı çerçevesinde olayları tarafsız bir şekilde halka aktarmakta, bir anlamda kamu vicdanının sesi olmaktadır” vurgusunu yaptı.