Ege Deniz manzaralı otel gençlerin

Deniz manzaralı otel gençlerin

01.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Daha önce İzmir depremi sonrası kapılarını depremzedelere açan Foça’daki otel işletmecisi Gökay Budak bu kez de barınma ihtiyacı olan öğrencileri ağırlıyor

Deniz manzaralı otel gençlerin

İş adamı Gökay Budak, Foça’daki deniz manzaralı otelini barınma ihtiyacı olan üniversite öğrencilerine ücretsiz açtı. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Budak, İzmir depremi sonrası kapılarını depremzedelere açtıklarını belirtti, “Otelimde 51 oda var. 30 odam boşken insanların sokakta kaldığını görüp harekete geçmemek olmazdı. İçimize de sinmedi. Yangında da aynı şekilde evini kaybeden vatandaşların yüreklerine bir nebze olsun su serpmek istedik” dedi.
Kendisinin de 2 çocuğu olduğunu kaydeden Budak, “Her işi devletten beklememek lazım. Kiminin oteli, kiminin yurdu var. Bu yaptığımız bizim sadece örnek teşkil etmesi amacıyla hayata geçti” diye konuştu. Yurt sıkıntısı çekilen illerde imkanı olan otellerin de böyle bir faaliyete imza atabileceğini dile getiren “Bizim otelimiz Yeni Foça’da. Ege ve Dokuz Eylül üniversitelerinin Aliağa ve Foça’da bölümleri var. Ayrıca Bakırçay Üniversitesi Menemen’de, otelimize de yakın mesafede sayılır. Şu ana kadar 5 arkadaşımızın isteklerini karşıladık. Bunu çoğaltabiliriz. Gelecekler, yiyecekler içecekler, kalkacaklar. Her şeylerin karşılayacak şekilde yardımcı olmaya çalışacağız” dedi.