Ege Denizden o kadar çok hayalet ağ çıktı ki...

Denizden o kadar çok hayalet ağ çıktı ki...

04.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir’de ‘Atıksız Körfez Dönüşen Gelecek’ projesi çerçevesinde Çiğli’de hayalet ağ temizliği amacıyla denize dalan dalgıçlar, çok miktarda atık madde ve hayalet ağ çıkardı.

Denizden o kadar çok hayalet ağ çıktı ki...

Proje çerçevesinde çıkarılan atıklar, bulaşık ve çamaşır makinelerine düğme yapılmak üzere fabrikaya gönderilecek. Konak İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ruhşan Özdemir Çifçi, “Projeyi Foça’da tamamlamayı planlıyoruz” dedi. Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Kaynak Yönetimi ve Balıkçılık Yapıları Daire Başkanı Doç Dr. Mahir Kanyılmaz da, bu yıl 600 bin metrekare hayalet ağ çıkardıklarını vurguladı.
350 metrekare ağ
Çanakkale Boğazı’nda da 350 metrekare hayalet ağ çıkarıldı. İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, şunları kaydetti: “Denizlerimizde balıkçılarımızın avcılık yaptığı esnada bazen kaza ile ağlar düşebiliyor veya başka sebeplerden dolayı kasıtlı olarak bırakılabiliyor. Balıkçılarımızdan bir ricamız olacak. “İl ve ilçe müdürlüklerimize haber verirlerse, biz orada da çalışma yaparak hayalet ağları temizleriz.”