Ege ‘Destan yazıyoruz’

‘Destan yazıyoruz’

15.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bayraklı’da Başkan Serdar Sandal, “Her şeye rağmen vaatlerimin yüzde 80’ini gerçekleştireceğim” dedi

‘Destan yazıyoruz’

2009’da ilçe olan Bayraklı, gecekondulaşmanın yoğun olduğu bölgelerin başında geliyor. İlçenin bir önceki dönem, Büyükşehir Belediyesi’nden yeterli desteği alamadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Elbette bunun farklı sebepleri var, ancak konumuz şimdi bu değil!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’la Bayraklı’yı konuştum. Hem kendilerinin hem de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilçede yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu söyledi. Sandal, özellikle asfalt konusunda Büyükşehir’in destan yazdığını ifade etti, “Bölgenin ihtiyaçları had safhada. İhmal edilmiş bir bölge. Olması gereken bir iş yapılıyor. Sayın Soyer’e çok teşekkür ediyorum. Aramızdaki ilişki çok iyi! O Büyükşehir Belediye Başkanı, ben Bayraklı Belediye Başkanı’yım. Nasıl olması bekleniyor ki? Ağabey-kardeş ilişkimiz var. Projenizi doğru oluşturabiliyorsanız, kamu yararı varsa, Büyükşehir’den destek istiyorsanız geri dönmez. Doğru işle giderseniz, Büyükşehir’den dönecek bir projeniz yok. İşin sırrı bu” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

‘Oyun oynamaya gelmedik’

Büyükşehir Belediyesi’nin Bayraklı sahilinden, yapımı 2022’nin Nisan ayında tamamlanacak olan Şehir Hastanesi’ne yapılacak olan teleferik projesi var. Bu konuyla ilgili olarak ‘uçuk proje’ değerlendirmeleri yapılmış. Başkan Sandal’a bunu sordum, şunları söyledi:
“Muhalefet her zaman eleştirebilir, ama ne söylediğine çok dikkat etmek gerekiyor çoğu zaman. Nesi uçuk? Dünyanın birçok yerinde böyle uygulamalar var. Bölgenin genel yapısı dikkate alınarak, sahilde küçük iskelenin olduğu yere ilk ayak gelecek. Alsancak’tan Karşıyaka’dan... Hatta vapur seferleri hızlanacak. Kente bir katma değeri olacak. Alpaslan’da bir durağı olacak, Cengizhan üst tarafında bir durak. Hastaneye rahatlıkla gidebilecek bir durum. Şu an projesi yapılıyor. Biz buraya oyun oynamaya gelmedik ki! Her şeye rağmen vaat ettiklerimin yüzde 80’ini hayata geçireceğim. Altınyol, yer altına alınacak. Benim için 100 şey söylediler, 100’ü de yanlış çıktı. Kimseyi işten çıkarmadım. ‘Ödemeleri yapamaz’ dediler, var mı böyle bir şey? Mali yapısı bizden daha iyi olan belediye var mı?”

Haberin Devamı

60 hektarlık alan için müjde

Depremin vurduğu Bayraklı’da şu anda bir numaralı gündem maddesi kentsel dönüşüm! 30 Ekim depreminden sonra orta ve ağır hasar alan binalar tek tek yıkıldı. Başkan Sandal, dönüşümün sağlıklı olması için yoğun bir çalışma içinde olduklarını vurguladı ve özetle şu bilgileri paylaştı:
“Kamu işleyişini bilmeden, bu sorunu pat diye çözelim bir şey yok. Bir kentsel dönüşüm sorunu var. Başlanmış, sonu getirilememiş. Yetkisini aldığımız bir iş var. Bayraklı’nın tamamının revizyon planlarını yapıyoruz. Yapılaşmasında sorun olan yerleri yeniden düzenlenip daha sağlıklı alanlara dönüşmesi için yaptığımız çalışmalar. İlçemizde 60 hektarlık bir kentsel dönüşüm alanı var. Bununla ilgili müjdem var. Büyükşehir ile ilçe belediyesi bir anlaşma yapmış. Vatandaşa götürülmüş, bir kısım vatandaş ‘evet’ bir kısım da ‘hayır’ demiş. Aradan 10 yıl geçmiş. İnşaat maliyetleri değişmiş hem de yasa ve yönetmeliklerde değişiklikler olmuş. Proje boşa düşmüş. Bu iş başlı başına farklı bir süreç. Doğru değerlendirmek gerekiyor. Yetki istedik. Tunç Başkan da olumlu karşıladı. Buradan, Bayraklı Belediyesi yalnız yapacak sonucu çıkmasın, Büyükşehir ile birlikte yapacağız. Hem bizim plancılar, firma ve Büyükşehir yetkilileri alanı gezdi. Planı yaptım, onaylıyorum, gönderiyorum yok. İstişare halinde olan bir süreç. Kısa süre içerisinde vatandaşımıza projeyle gideceğiz.”

Haberin Devamı

‘İkİncİ dönemİ yapmak isterİm’

Bayraklı Belediye Başkanı Sandal’a belediye başkanlarının tek dönem için gelmediklerini hatırlattım, ardından da “Bir dahaki dönemi istiyor musunuz?” diye sordum. Yanıtı net oldu: “İkinci dönemi tabii ki isterim. Üçüncüyü düşünürüm ama projelerimiz var. ikinci dönemi yapmak isterim.”