Ege Destek gelmezse üretim duracak

Destek gelmezse üretim duracak

28.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Muğla’daki ticaret ve sanayi odaları, üyelerinin finansmana ulaşma sıkıntısı ve artan üretim maliyetleri nedeniyle iş yapamaz hale geldiğini belirtti

Destek gelmezse üretim duracak

Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hurşit Öztürk, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Ercan, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Reşit Özer, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mutlu Ayhan, 2019 yılında bu yana ekonomik sorun yaşayan üye işletmelerin ve esnafın, ticari kredi faizlerinin yüksekliği nedeniyle finansmana erişim sıkıntısı yaşadığına dikkat çekti. Yapılan ortak açıklamada şu ifadeler yer aldı:
Hizmet sektörü zorda
“Ticari kredi faizlerinin yüksekliği, üyelerimizi iş yapamaz duruma getirdi. Bankaların tamamı, finansmana erişmede üyelerimize zorluklar çıkartıyor. Bu problemin çözülmesi reel sektörü rahatlatacaktır. Ayrıca, su faturalarındaki katı atık bedellerinin artışı, elektrik, akaryakıt ve doğalgaza gelen zamlar ve asgari ücrete gelen artış ile işverene yansıyan ilave yük maalesef üyemiz işletmeleri oldukça sıkıntıya soktu. İlimizde özellikle hizmet sektöründe birçok işletmenin faaliyetlerini sürdüremez hale geldiğini ve bazılarının kapandığını üzüntüyle ifade etmek istiyoruz.”
Yüksek enflasyon nedeniyle girdi fiyatlarındaki aşırı artışı ürün fiyatlara yansıtamayan işletmecilerin, faturalarını dahi ödemekte sorun yaşadığını ifade eden oda başkanları, “Maaş zamlarını olumlu bulmakla birlikte sağlıklı ticaret yapabileceğimiz bir ekonomik yapı hala oluşmadı. Olumsuzlukların gittikçe artığı bu dönemde yeni ekonomik destek programlarının ivedilikle hayata geçirilmesini talep ediyoruz” mesajı verdi.