Ege Destekler hız kesmiyor!

Destekler hız kesmiyor!

31.03.2021 - 00:20 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi, hem öğrencinin hem kırtasiyecinin yüzünü güldürdü. Karabağlar kahvehaneciye yardımda bulundu. Ada’da Kuveytliler, Ramazan paketi dağıttı

Destekler hız kesmiyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, hem öğrencilere hem kırtasiyeci esnafına can suyu sağlayan eğitim kart desteğinin kapsamını genişletti. İZTO ile Büyükşehir arasında imzalanan protokol ile 3 bin 751 öğrenci daha kırtasiye alışverişini sisteme dahil edilen 50 kırtasiye esnafından yapabilecek. Törene, Başkan Tunç Soyer, İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, İzmir Ticaret Odası Kitap, Kırtasiye, Büro Makineleri ve Oyuncak Grubu Komitesi Meclis Üyesi Erdal Tütüncüoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe katıldı. Başkan Soyer, “İzmir’deki çocuklarımız için bir umut olsun, heyecan olsun istiyoruz. Aynı zamanda esnafla ilgili sıkıntı da büyük. Küçük de olsa bir katkı olmasını istiyoruz” dedi.

İZTO Başkanı Mahmut Özgener de Başkan Soyer’e esnafa verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti, “Belediye birçok gelirinden fedakarlık etti. Bu zorlu süreçten en çok etkilenen gelir kısmında sizler de varsınız. Ona rağmen bütün üyelerimize elinizden gelen desteği sağladınız” dedi. Eğitim kart kapsamında yapılan desteklerle toplamda 27 bin 380 çocuğa ulaşılacak, 206 kırtasiyeci esnafına da 3 milyon 559 bin 400 lira kaynak sağlanacak. Daha önce 23 bin 629 öğrencinin eğitim kartlarına 130 lira yüklenmiş, esnafa da toplamda 3 milyon 71 lira ödeme yapılmıştı.

Haberin Devamı

Başkana kart teşekkürü

Konak Belediyesi ilçe sınırları içinde yer alan kırtasiyelerde harcanmak üzere, 400 öğrenciye 150 lira değerinde alışveriş kartı dağıttı. Kartları ellerine ulaşan öğrenci ve velileri, verdiği destek için Başkan Abdül Batur’a teşekkür ederken, kitap ve kırtasiyeci esnafı da esnaf dostu uygulama için memnuniyetlerini dile getirdi, “Bu dönemde Konak Belediye Başkanı Abdül Batur her zaman esnafın yanında oldu. Böyle bir uygulama yapması bizleri çok memnun etti. Çok teşekkür ederiz” dedi.

 KAHVEHANECİYE 700 LİRA YARDIM

Karabağlar Belediyesi, kahvehane esnafına nakdi yardım yaptı, meclis kararıyla hesaplarına 700’er lira yatırıldı. İzmir Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı, esnaf temsilcileri, meclis üyelerinin de yer aldığı buluşmada Başkan Muhittin Selvitopu, “Geçen günlerde bir esnafımızı kaybettik. Bir kez daha Allah’tan rahmet yakınlarına sabırlar diliyoruz. Bizim esnafımızdı, hepimizin yüreği parçalandı. Bunu aşmanın tek yolu da dayanışma içinde olmak” diye konuştu. Oda Başkanı Başkan Kırdı buluşmada, Başkan Selvitopu’na teşekkür plaketi verdi. Başkan Selvitopu da esnafa Kavacık Üzüm Lokumu armağan etti.

Haberin Devamı

Kuveytliler unutmadı 

Kuşadası Belediyesi’nin kentteki ihtiyaç sahibi ailelerle dayanışmak için başlattığı yardım kampanyaları sürüyor. Son olarak ilçede yaşayan Kuveytliler yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle ihtiyaç sahibi aileler için 700 adet gıda paketi desteğinde bulundu. Başkan Yardımcıları Seyfi Seyhan Suvari ile Oğuzhan Turan tarafından teslim alının paketler Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından tespit edilen ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Başkan Yardımcısı Suvari, “Kuveytli hemşehrilerimizin kentimizde yaşayan hemşehrilerimizle dayanışması herkese örnek olmalı. 30 Ekim tarihinde yaşadığımız deprem felaketinin ardında da desteklerini sunmuşlardı” dedi.

Kuveytlilerin temsilcisi Mohammad Alqattan, “Kuşadalı kardeşlerimizle dayanışmamız sürecek. Biz bu kentte sadece sıcaklık gördük. Burada başlattığımız güzel ilişkilerin Türkiye ile Kuveyt’in dostluğunu pekiştireceğinden eminiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kooperatiflere can suyu!

Muğla’da, Büyükşehir Belediyesi, 13 kooperatife, süt soğutma tankı, fide desteği, zeytinyağı alımı, arıcılık malzemeleri gibi konularda destek vererek kalkınmalarını sağladı. Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi desteklerle 3 sera ile çiçek üretimine başlayan kooperatif sera sayısını 25’e çıkardı. Kooperatifin ürettiği 20 milyon çiçeğin 11 milyonunu büyükşehir belediyesi satın aldı. Büyükşehir ayrıca kadın üyesinin çok olduğu Merkez Menteşe Tarımsal Kalkınma Kooperatifine de 90 bin lavanta fidesi desteğinde bulundu. “Temiz petek” projesi ile 70 üreticinin 50 bin peteğinin ömrünün uzatılması için -30 derecede şoklamasını yaptı. Kooperatiflere toplamda 23 ton süt soğutma tankı verildi. 140 kadın çiftçiye 420 kıl keçisi dağıttı.