Ege DEÜ, gelişen Türkiye için göreve hazır

DEÜ, gelişen Türkiye için göreve hazır

28.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Araştırma üniversitelerinin 11. Kalkınma Planı’nda yer alan öncelikli alanlarının yanı sıra yetkin oldukları sağlık, ileri teknoloji ve sosyal bilimler alanlarında yapılan eşleştirilmelerine ilişkin sonuçlar açıklandı.

DEÜ, gelişen Türkiye için göreve hazır

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) tıbbı cihaz biyomedikal ekipman teknolojileri, makine, teçhizat, otomotiv, onkoloji, çevre bilimleri ve iklim değişikliği, deprem çalışmaları, arkeoloji ile iktisat alanlarında eşleştirildi.
‘Sorumluluğumuzun farkındayız’
Dokuz Eylül Üniversitesi’nin İzmir geneline yayılan öğretim ve araştırma faaliyetleriyle elde ettiği bilgileri bilim dünyasının hizmetine sunduğunu söyleyen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Araştırma üniversitesi olmamızla birlikte sorumluluklarımızın da artığının farkındayız. Bu kapsamda, ulusal ve uluslararası alanda rekabeti önceleyen ve Birleşmiş Milletler’in küresel kalkınma politikalarına yönelik hedefleriyle uyumlu olarak araştırma alanlarını belirledik. Paris Anlaşması’na taraf olan ve 2053 yılı için sıfır emisyon hedefi belirleyen ülkemizin hedeflediği yolda üniversitelerin alacağı rolün farkındayız” diye konuştu.