Ege DEÜ’den türk spor dünyasına destek

DEÜ’den türk spor dünyasına destek

02.07.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Seferihisar’da yer alan Dokuz Eylül Üniversitesi Necat Hepkon Spor Bilimleri Fakültesi ile Fevziye Hepkon Spor Bilimleri ve Sporcu Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne hizmet edecek spor salonu ve yüzme havuzu tesisi açıldı. DEÜ Rektörü Nükhet Hotar, geleceğin milli sporcularının burada yetişeceğini söyledi

DEÜ’den türk spor dünyasına destek

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Necat Hepkon Spor Bilimleri Fakültesi ile DEÜ Fevziye Hepkon Spor Bilimleri ve Sporcu Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne hizmet edecek spor salonu ve yüzme havuzunun açılışı Seferihisar’da yapıldı. Hayırsever Necat Hepkon’un destekleriyle tamamlanan spor tesisinin açılışına DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Seferihisar Kaymakamı Naci Aktaş, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, DEÜ üst yönetimi ve mensupları, ilçe protokolü ile siyasi parti temsilcileri katıldı. Tesisin açılışında konuşan Rektör Hotar, hayırsever Necat Hepkon’a ve arsa bağışçısı Sayarer ailesine teşekkür ederken DEÜ’nün spora ve sporcuya destek veren bir yükseköğretim kurumu olduğunu belirtti. Hotar, “Milli sporcuların da yetişeceğine inandığımız tesisimiz kurumumuza, şimdinin ve geleceğin sporcularına, Seferihisarımıza, İzmirimize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Haberin Devamı

‘Yeni başlangıçlar yapacağız’

DEÜ’nün spor yerleşkesinde hizmet verecek yüzme havuzu ve spor kompleksini Seferihisar’a kazandırmanın sevincini yaşadıklarını belirten DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Gelecek nesillere bırakacağımız eserin açılışı için bir araya geldik. Bu noktaya hızla gelmemizde büyük katkısı olan Seferihisarımız ve İzmirimizin büyük değeri, eğitim gönüllüsü, saygıdeğer bağışçı Necat Hepkon ve ailesine teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Rektör Hotar, “Spor, ahlaktır, düşünmektir, yaşam biçimidir. Bize göre bunları idrak eden gerçek sporcudur; başarısı ise örnektir, gurur tablosudur. Kuruluş ilkelerimizin gereği olarak da, bu alanda gayret gösteriyor ve yeni başlangıçlar yapmak için çalışıyoruz. Milli sporcuların da yetişeceğine inandığımız tesisimiz kurumumuza, şimdinin ve geleceğin sporcularına, Seferihisarımıza, İzmirimize ve ülkemize hayırlı olsun"açıklamasında bulundu. İzmir Gençlik Spor İl Müdürü Murat Eskici ise, “Sayın Rektörümüz Nükhet Hotar, Ege’nin incisi İzmir’de Türk sporuna çok ayrı bir önem veriyor. Bu tesisten de Türk sporuna hizmet edecek gençlerin çıkacağına inanıyorum” dedi.