Ege ‘Dijital devrim şart’

‘Dijital devrim şart’

29.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

‘Dijital devrim şart’

Dijital dönüşümde fark yaratmayı hedefleyen EGİAD15 grubuyla başkanlığa aday olan Kaplan, “Çağa ayak uydurmamız lazım” dedi.

Haberin Devamı

Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD), kuruluşunun 30. yılında Endüstri 4.0 ve dijital dönüşümde fark yaratacak. EGİAD15 isimli çalışma grubuyla başkanlığa aday olan Mahir Kaplan, EGİAD ailesinin çağa ayak uydurması ve dijital dönüşümü hızla gerçekleştirmesinin önemini vurguladı. Kaplan, “EGİAD için hazırladığımız projelerimizde dijitalleşmeye önem veriyoruz. Dijital dönüşüm demek çağı yakalamak demek. Geleceği bugünden yaşamak ve gereklerini yerine getirmek bölgemize ve şehrimize katma değer sağlayacak ürünler üretmemizi de sağlayacak” şeklinde konuştu.

Öğrenci merkezi

EGİAD’ın eğitim konusunda lider bir sivil toplum kuruluşu olduğunu hatırlatan Kaplan, “İzmirimiz ve bölgemiz yurt dışında eğitim gören yabancı öğrencileri burada ağırlayabilecek bir potansiyele sahip. Öğrenci turizminin ateşini EGİAD olarak yakmaya kararlıyız. Bunun için özel proje geliştirdik. İzmir’i dünya öğrencilerinin cazibe merkezi haline getireceğiz” dedi. Eğitimdeki atılımların bununla sınırlı olmadığına dikkat çeken Kaplan, EGİAD Özel Mesleki ve Teknik Lisesi’ni de hayata geçireceklerini söyledi. Gelir getirici bir başka projenin Gastronomi Akademisi olduğunu ifade eden Kaplan şöyle devam etti: “Üyelerimizin ürün ve talep ihtiyaçlarını karşılayacak akademisi, bölgemizin uluslararası marka olmasını sağlayacak.”