Ege Dikili, fırtınanın yaralarını sarıyor

Dikili, fırtınanın yaralarını sarıyor

24.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İZMİR Dikili’de, saatte 120 kilometre hıza ulaşan karayel fırtınası nedeniyle 27 tekne parçalanıp battı, 18’i ağır hasar aldı.

Dikili, fırtınanın yaralarını sarıyor

İZMİR Dikili’de, saatte 120 kilometre hıza ulaşan karayel fırtınası nedeniyle 27 tekne parçalanıp battı, 18’i ağır hasar aldı. Teknelerin sudan çıkarılmaya başladığını söyleyen Dikili Amatör Su Sporları Olta Balıkçıları Dernek Başkanı Murat Ulukaya, “12 teknemizi çıkardık ama hepsi sobalık, yani hiç kullanılamaz halde. Sadece motorları belki bir işlemden geçtikten sonra kullanılabilir. Maddi hasarımız 2 milyon liraya yakın. Hasarlı diğer teknelerimizde yaklaşık 500 bin liralık hasar var” dedi. Devletin yapacağı düzenli barınak projesinin sona geldiği ancak yetişmediğini belirten Ulukaya, şöyle konuştu:
Sigorta karşılamıyor
“Barınağımız da olunca daha rahat bir ortamda teknelerimizi bağlayabileceğiz. Siyasi parti teşkilatları, belediye başkanı ve kaymakam bizimle beraberdi. Hasar tespitleri sunuyoruz. Yardım edecekler. Hep beraber omuz omuza verdik.”
Teknelerinin denizden çıkarılmasını izleyenler de, “Yıllardır burada benzer feklaketler yaşıyoruz. Her fırtınada tekneler birbirlerine çarpıp hasar alıyor. Çözüm bulunmasını bekliyoruz. Burada dalgakıran yok diye sigorta zararımızı dakarşılamıyor” ifadelerini kullandı.

Yazarlar