27.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:
Slow Food oluşumu
DENİZ Börülcesinden, Şevketi Bostana ot yemekleriyle ünlü Urla, Mart Dokuzu Ot Festivali’ne ev sahipliği yaptı. Festival, ot yemekleriyle ünlü ilçede, Urla Belediyesi’nin katkılarıyla Slow Food (Doğal Sofra) oluşumu, hem otları tanıtmak hem de doğaya destek vermek amacı ile düzenlendi.
Ot toplama keyfi
FESTİVALİN 2. günü, Özbek Köyü’nün tepelerine ot tanımak ve toplamak için çıkıldı. Köylülerin rehberliğindeki ot toplamaya 300 kişi katıldı. Doğaya zarar vermeden ve otların soyunu tüketmeden, bilinçli ot toplamanın keyfine varan grup, güzel bir havada yürüyüş yaparak çiçek topladı.