Ege Doğaltaş üreticileri: Para kazanamıyoruz

Doğaltaş üreticileri: Para kazanamıyoruz

06.12.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir’de 25-28 Mart’ta düzenlenecek 15’inci Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nın (MARBLE) danışma kurulu toplantısı yapıldı.

Doğaltaş üreticileri: Para kazanamıyoruz

Kriz konuşuldu, sıkıntılar dile getirildi. Türkiye Mermer, Doğaltaş ve Makineleri Üreticileri Birliği Başkanı Selahattin Onur, son yıllardaki yüksek faiz, düşük kur gibi ekonomi politikaları nedeniyle sektörün zor durumda olduğunu söyledi.
Onur, “Neredeyse 1.5-2 yıldır para kazanamıyoruz. Üretimlerimizi kontrol altına almamız, stok maliyetlerinden kaçınmamız, teknoloji yatırımları yapmamız lazım” dedi.

MARBLE can simidi gibi
Selahattin Onur, MARBLE’ı birçok firmanın “kurtuluş” olarak gördüğünü, fuarda yer almak için can attığını, herkese yer verememenin ise kendileri için üzücü olduğunu ifade etti, şöyle konuştu: “Geçen yıl 80’le 95 dolar arasında değişen stant metrekare fiyatları 5’er dolar artırıldı. Katılımcı her firma için 80 dolarlık elektrik katkı payı verilmesi belirlendi. Bu oranlar geri alınmalı.” İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen de Onur’a, “Sektörün isteği bizim için talimattır. Oranlar geri çekilecektir” karşılığı verdi.