Ege Dokuz Eylül’de kafa karıştıran operasyon

Dokuz Eylül’de kafa karıştıran operasyon

14.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Rektör Füzün, kurmaylarıyla yollarını ayırdı. Prof. Timur ve Prof. Bahar’ın yerine iki iki yeni isim geldi. Üniversite kulisleri, “neler oluyor” sorusuyla çalkalanıyor

Dokuz Eylül’de kafa karıştıran operasyon


İkinci kez Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Mehmet Füzün, yeni döneminde ‘kan değişimi’ istedi. Yıllardır birlikte çalıştığı Prof. Alp Timur ve Prof. Hakkı Bahar ile ilgili tasarrufu sürpriz oldu. Yerlerine İlahiyat Fakültesi’nden Prof. Recep Yaparel, Tıp Fakültesi’nden Prof. Murat Özgören getirilirken üniversite kulislerinde “neler oluyor” sorusu soruldu. Değişimin yardımcıları Prof. Timur ve Prof. Bahar için sürpriz olmadığını savunan Rektör Füzün, ikinci dönemiyle ilgili kurmay değişikliği yapmasının bir kan değişimi isteğinden kaynaklandığını söyledi.
Füzün, İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi olan yeni yardımcısı Prof. Yaparel’in ODTÜ Psikoloji mezunu olduğunu belirtirken, üçüncü rektör yardımcısı Prof. Halil Köse’nin görevine devam ettiğini hatırlattı. Füzün, Prof. Hakkı Bahar’a idari bir görev vermek istediğini ancak kendisinin Tıp Fakültesi’ndeki görevini sürdürmeyi istediğini anlattı.

Ege’de atamalar
Ege Üniversitesi’nde de Prof. Candeğer Yılmaz’ın rektörlüğe atanmasının ardından yardımcı değişikliği olmuştu. İlk döneminde görev süresi dolmadan ayrılan Prof. Azmi Telefoncu’nun yerine yeni rektör yardımcısı atamayan Prof. Yılmaz, bu süreçte yardımcıları Prof. Dr. Atilla Silkü ve Prof. Süer Anaç’la birlikte çalışmıştı. Yılmaz’ın ikinci döneminde ise kurmaylarından Prof. Süer Anaç ayrıldı, yerine Prof. Semih Ötleş getirildi.

Haberin Devamı

Görevleri zaten bitmişti

İki yardımcısının da süreçten haberi olduğunu ve bir sorun bulunmadığını kaydeden Rektör Füzün şunları söyledi:
“Görev sürelerinin ne zaman dolacağına ilişkin hukukçu görüşü istedim. Rektörün görev süresinin bitmesiyle onların da görev süre-lerinin tamamlan-
dığına dair görüş verildi. Yani görev-den alma, istifa yok. Bu görüş üzerine kendilerinin de bildiği süreçte bir değişime gittim.”